Vaccinul anti Covid-19, așteptat în acest moment de toată Planeta, va fi în curând distribuit în lume, în Europa și, evident, în România. Un sondaj recent arată însă că aproape 40 % dintre români nu s-a vaccina împotriva COVID-19 dacă un astfel de tratament ar fi disponibil în perioada următoare.


Sondajul a fost efectuat în perioada 25 septembrie - 16 octombrie, de către Centrul de Cercetări Sociologice Larics (CCSL), în parteneriat cu Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI), sub egida Secţiei de Ştiinţe Medicale a Academiei Române. Volumul eşantionului a fost de 1.000 de persoane, iar eroarea maximă admisă a datelor a fost de +/- 3%. Metoda folosită a fost ce a chestionarului aplicat telefonic, transmite Agerpres.

Vaccinul anti Covid-19. Ce știm până acum despre distribuirea lui și imunizarea populației
Astfel, 38,6% dintre respondenţi au precizat că ar refuza să se vaccineze dacă ar exista un vaccin împotriva COVID-19. 30% au declarat că ar aştepta o perioadă şi s-ar vaccina doar dacă ar auzi că persoanele care şi-au administrat un astfel de tratament nu au avut probleme. 21,8% au afirmat că s-ar vaccina, iar 8% au spus că ar accepta doar dacă li s-ar explica mai multe despre acest tratament.

Cât vom plăti pentru o doză din vaccinul antiCovid-19. Sunt tarife speciale pentru Europa

Klaus Iohannis anunță că vaccinarea anti-Covid a populației generale va începe în”primăvară spre vară”

Nelu Tătaru:„În ianuarie începem vaccinarea personalului medical”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunța la sfârșitul lui octombrie că primele doze din vaccinul anti-Covid vor ajunge în România la sfârșitul lunii decembrie, iar din ianuarie ar urma să înceapă vaccinarea mai întâi a personalului medical. „Avem o primă tranșă care ar trebui să vină la sfârșitul lui decembrie și să începem în ianuarie vaccinarea. Intenția noastră este - și în planificarea pe care o avem - ca personalul medical să fie vaccinat în acea perioadă, pentru a putea avea o linie întâi solidă”, spunea ministrul Sănătății, la videoconferința Profit Health Forum.Tătaru a precizat că este vorba despre vaccinul contractat de Comisia Europeană.

 

 

 
 
Loading...