Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la șase ani și patru luni în dosarul FNI! Decizia nu e definitivă

Ultima actualizare:

    Sorin Ovidiu VîntuFoto: Adevărul
Sorin Ovidiu VîntuFoto: Adevărul

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat, luni, de Tribunalul Bucureşti, la şase ani şi patru luni de închisoare, în dosarul devalizării Fondului Naţional de Investiţii (FNI), decizia nefiind definitivă.

Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Sorin Ovidiu Vântu la două pedepse de patru ani de închisoare pentru spălare de bani, însă l-a achitat pentru instigare la delapidare. În urma contopirii pedepselor, Sorin Ovidiu Vântu ar urma să execute 6 ani şi patru luni de închisoare, dar sentinţa poate fi atacată la Curtea de Apel. Magistraţii au decis să confişte de la Vîntu suma de 7.289.406 de dolari, bani pe care i-a obţinut în urma infracţiunii de spălare de bani, informează Adevărul.ro

În plus, Tribunalul Bucureşti a menţinut sechestrul asupra bunurilor ce aparţin inculpatului. În minuta şedinţei se mai arată că instanţa a respins cererea Parchetului de confiscare a sumei de 137.403.630.106 ROL (echivalentul a 5.529.321 de dolari la data prăbuşirii FNI).

De asemenea, „Tribunalul Bucureşti a respins cererea Parchetului „având ca obiect confiscate de la Imobiliar Network 2002 SA şi menţinerea sechestrului asigurător asupra mai multor imobile. Dispune confiscarea şi menţinerea popririi dispuse de procuror”, se mai arată în minuta şedinţei.

Sorin Ovidiu Vântu, eliberat condiţionat în 2014

În prezent, Sorin Ovidiu Vîntu se află în libertate, după ce, în 19 noiembrie 2014, Tribunalul Ilfov a decis liberarea sa condiţionată, el având două condamnări, în dosarele privind şantajarea lui Sebastian Ghiţă şi, respectiv, favorizarea lui Nicolae Popa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net