Spitalul modular de la Elias e gata, dar nu poate fi folosit! Reacția managerului unității

Ultima actualizare:

    Vizită la secția ATI din curtea spitalului EliasInquam Photos / Octav Ganea
Vizită la secția ATI din curtea spitalului EliasInquam Photos / Octav Ganea

Situație incredibilă. Raed Arafat anunță că nu mai sunt locuri la terapie intensivă în spitalele din prima linie în lupta cu COVID-19, din București, însă spitalul modular realizat de Dăruiește Viața, din curtea spitalului Elias, stătea nefolosit de o lună. Sâmbătă (18 iulie), premierul Ludovic Orban a vizitat spitalul modular și a spus că speră ca de marți acea unitate să poată primi pacienți.

Autorităţile anunţă că nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă în Bucureşti. În acest context, spitalul modular pentru bolnavii COVID-19, construit de Asociaţia Dăruiteşte Viaţă în curtea spitalului Elias, nu poate fi folosit nici acum, motivul fiind unul extrem de absurd.

Care este motivul pentru care spitalul modular nu poate fi folosit

Se pare că managerul de la Elias nu a cerut Ministerului Sănătății și DSP aviz pentru spital COVID de terapie intensivă, ci doar pentru spital de triaj. Ministrul Sănătăţii a anunţat că în două zile situaţia va fi reglementată, transmite Hotnews.ro.

În cele din urmă, ministrul Sănătăţii și managerul Spitalului Elias au convenit, sâmbătă dimineață, ca spitalul modular din curtea spitalului Elias să fie folosit ca spital ATI COVID.

Nelu Tătaru speră ca procedura și acordarea avizului de către DSP să nu dureze mai mult de două zile, iar spitalul să poată fi apoi folosit, deoarece „este nevoie de el”.

Descărcarea materialelor necesare funcționării ca secție ATI a spitalului modular din curtea spitalului Elias
Descărcarea materialelor necesare funcționării ca secție ATI a spitalului modular din curtea spitalului Elias

Reacţia managerului spitalului Elias

„Dumneavoastră mă sunați să mă trageți la răspundere? Vă rog să mă lăsați să lucrez, pentru că sunt în discuții cu domnul secretar de stat Arafat despre modalitatea în care putem conforma acel spital, mă rog, acea incintă, pentru a putea deveni o incintă în care să se acorde îngrijiri de Terapie Intensivă. În acest moment eu vorbesc cu domnul secretar de stat în acest sens, nu am timp”, a declarat Mugur Ardelean, managerul Spitalului Elias, conform sursei anterior menționate.

„Nu știm de ce spitalul nu este folosit, mai ales acum, când autoritățile anunță că nu mai au locuri în Terapie Intensivă. Poate că trebuie să le amintim de el, ca să trimită pacienți”, a spus și Oana Gheorghiu, vicepreședintele Asociației Dăruiește Viață.

Ludovic Orban: "Sperăm ca de marți dimineață să primească pacienți"

Sâmbătă, Ludovic Orban a vizitat spitalul modular pentru pacienţii cu COVID-19, construit în curtea Spitalului Universitar de Urgenţă Elias din Bucureşti". "Împreună cu domnul Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), am luat decizia de a aloca rapid toate echipamentele necesare, din stocul de rezervă, ventilatoare, injectomate, monitoare şi toate lucrurile necesare pentru a asigura punerea în funcţiune cât mai rapid a acestei secţii externe, astfel încât, de săptămâna viitoare, sperăm ca de marţi dimineaţă, să poată să primească pacienţi care necesită tratare la secţia de Terapie Intensivă", a afirmat şeful Executivului.

În cursul zilei de sâmbătă, DSU a donat aparatură necesară pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 în această unitate. În ceea ce priveşte unitatea modulară de la Elias, premierul a explicat că aceasta are 38 de paturi: 14 pentru pacienţi în stare gravă, 14 pentru pacienţi în stadii intermediare şi 10 pentru pacienţi suspecţi de COVID-19. În ceea ce priveşte personalul necesar pentru această structură, premierul a spus că este vorba de "minim patru medici anestezişti şi opt asistenţi, pe tură". 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net