Stația de metrou Eroilor 2, cea mai spectaculoasă. A fost săpată la o adâncime de 27 m, cât un bloc cu 10 etaje

Ultima actualizare:

    Prin cupolele mari de sticlă intră lumina naturală la nivelul superior al stației Eroilor 2
Prin cupolele mari de sticlă intră lumina naturală la nivelul superior al stației Eroilor 2

Eroilor 2 este cea mai mare şi mai spectaculoasă staţie a metroului din capitala noastră. Are o lungime de 300 de metri, iar adâncimea este impresionantă. Muncitorii au săpat sub caseta de acumulare a Râului Dâmboviţa, la o adâncime de 20 de metri, cam cât un bloc cu 7 etaje. La toamnă, o veți putea vedea.

Magistrala 5 de metrou este așteptată cu sufetul la gură de bucureștenii care locuiesc în cartierul Drumul Taberei. S-au săturat să stea la cozi în trafic și ar da orice să poată circula prin subteran.

Dar mai au puțin de așteptat. Metroul din Drumul Taberei ar fi trebuit să fie gata luna aceasta, dar mai întârzie până la toamnă.

Mai e de lucru la centrala de ventilație și evacuare a apelor, dar și la instalația de automatizare și siguranță a circulației și de făcut testele dinamice.

Eroilor 2 are cea mai mare scară rulantă din subteranul bucureştean
Eroilor 2 are cea mai mare scară rulantă din subteranul bucureştean

Sunt gata și finisajele ultimelor două staţii: Academia Militară şi Eroilor 2. Prima se ridică pe trei niveluri, are şase ieşiri şi este cea mai adâncă staţie de metrou. Galeria subterană măsoară aproape 25 de metri, săpăturile făcându-se la această adâncime din cauza infrastructurii din zonă. Pe pereţi apar soldaţi, paraşutişti şi tehnica militară.

Staţia Eroilor 2 este cea mai mare şi mai spectaculoasă staţie a metroului din capitala noastră. Are o lungime de 300 de metri, iar adâncimea este impresionantă. S-a construit la 27 de metri sub nivelul solului.

Pe deasupra ei trec Dâmboviţa şi stația Eroilor1. Pentru că este atât de adâncă, lipseşte scara fixă. În schimb, are cea mai mare scară rulantă din subteranul bucureştean: 34 de metri.

Ieri, 22 iunie, au început testele la Magistrala 5, iar metroul a trecut și prin stația Eroilor 2
Ieri, 22 iunie, au început testele la Magistrala 5, iar metroul a trecut și prin stația Eroilor 2

Și finisajele sunt interesante. În interior, spaţiile vor beneficia la nivelul superior de lumină naturală prin cupole mari de sticlă, iar  pe pereţi sunt imprimate poze cu monumentele închinate eroilor României, inclusiv Arcul de Triumf.

Dar staţia da impresia unui mare submarin şi sugerează simbolic apropierea de apă, de răul Dâmboviţa.

Una dintre galeriile pietonale care leagă Eroilor 2 de Eroilor 1 este sub formă de valuri, pe tavan au fost montate mulaje care simbolizează stalactite sau picături de apă, iar stâlpii de protecţie sunt înclinaţi.

La exterior, intrările în staţii vor fi acoperite cu iarbă. Magistrala 5 de metrou are o lungime totală de aproximativ 9,2 km și  zece staţii. Potrivit estimărilor, pe această rută vor circula zilnic peste 300.000 de călători, iar trenurile vor sosi la un interval de 90 de secunde.

Citește și: 

https://www.click.ro/node/3613451

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net