Cum să o ducem mai bine dacă la Palatul Victoria se tot schimbă premierii și miniștrii? În ultimii cinci ani, au fost șase premieri (inclusiv Mihai Tudose) și 208 miniștri.


Astăzi (12 octombrie) este zi importantă. Afăm dacă pică Guvernul Mihai Tudose sau se schimbă  doar câțiva miniștri. Comitetul Executiv al PSD (CEx) se reuneşte astăzi pentru a decide şi valida lista miniştrilor Cabinetului Tudose care vor fi înlocuiţi. Premierul Mihai Tudose a anunțat că  își va prezenta demisia, dacă coaliția PSD - ALDE nu va aproba remanierii propuse de el.

Remanierea îi vizează pe cei trei miniştri cu probleme penale - Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Viorel Ilie, iar premierul Mihai Tudose a spus, la Antena 3, că a rugat alți doi miniștri să plece. Numele vehiculate sunt cele ale ministrului transporturilor Răzvan Cuc, ministrului pentru mediul de afaceri, Ilan Laufer, şi ministrului sănătăţii, Florian Bodog.

Comitetul Executiv al PSD se reuneşte de la ora 17.00, urmând să decidă şi să valideze lista miniştrilor care vor fi înlocuiţi, iar înaintea acestei şedinţa ar urma să aibă loc şi o şedinţă a Coaliţiei PSD-ALDE, în condiţiile în care unul dintre miniştrii vizaţi este Viorel Ilie.

Dacă și acest Cabinet va pica, în total, în ultimii 5 ani, pe la Palatul Victoria s-au perindat 6 premieri și 208 miniștri.

Vă reamintim că Victor Ponta a condus patru Guverne (Ponta I, II, III, IV), care a rulat 118 miniștri, din 7 mai 2012, până la 5 noiembrie 2015. A urmat pentru scurt timp Cabinetul Sorin Câmpeanu (interimar), apoi a fost Dacian Cioloș (31 de miniștri), Sorin Grindeanu (32 de miniștri), iar acum Mihai Tudose, cu 27 de miniștri. Unii dintre miniștri au ocupat de mai multe ori același foltoliu ori au schimbat domeniile de activitate.

loading...
Loading...