Anul școlar 2021-2022 va începe, cel mai probabil, în a doua zi de luni din septembrie, iar semestrul al doilea va începe după vacanța de Crăciun. Prin urmare, nu va mai exista vacanta intersemestrială, scrie portalinvatamant.ro. O veste foarte prostă pentru elevi care, pe lângă faptul că sunt încărcați la maximum cu materii stufoase și multe teme pentru acasă, acum mai pierd și din zilele de odihnă.

Structura anului școlar 2021 - 2022. Cîmpeanu, despre vacanța intersemestrială

Ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat că „ Îmi doresc să punem lucrurile în regulă și din aceasta perspectivă. Îl văd cu început de școală în septembrie, probabil că în a doua zi de luni a lunii septembrie, cu derulare cu prezență fizică, un prim semestru care se încheie înainte de vacanța de Crăciun. N-am înțeles care e sensul să faci ore pâna de Crăciun, să intri în vacanța de Crăciun și Anul Nou, să te întorci la școală și să încerci să-ți aduci aminte ce ai învățat înainte de Crăciun, să iei note și apoi să intri în altă vacanță. Ne gândim la o structură care să se încheie înainte de Crăciun. S-a predat, s-a evaluat, elevii pleacă liniștiți în vacanță, profesorii pot pleca de asemenea în vacanță, o vacanță care sa fie mai lungă cu o săptămână, după care începe semestrul II", a adaugat el.

Elevii vor avea doar trei vacanțe

Structura anului școlar 2021-2022 va fi modificată cu scopul de a fragmenta mai puțin semestrele. Elevii au mai trecut prin aceasta schimbare în anul școlar 2019-2020. Pentru școlari, însă, acest lucru înseamnă vacanțe mai puține și mai scurte. Ei vor rămâne doar cu vacanța de iarnă, cea de Paște și vacanța de vară.

În acest moment, elevii se află chiar în vacanța intersemestrială, care anul viitor va dispărea. Ei se vor întoarce la școală pe 8 februarie, când începe semestrul al II-lea.

 

 
 
Loading...