Bătrânii așteaptă cu sufletul la gură să-și primească pensiile. Peste un milion de pensii sunt restate în acest moment, dar și indemnizații pentru handicap și alocații pentru copii neplătite de mai bine de o săptămână.


Sărbătorile au dat peste cap plățile către români. Acesta este răspunsul celor de la Muncă și Finanțe atunci când sunt întrebați de ce pensionarii, copiii, dar și alte categorii sociale nu și-au primit drepturile până astăzi.

Suntem la mijlocul lunii ianuarie, iar oamenii se plâng că nu mai au bani pentru mâncare.

De ce nu au fost plătite pensiile și alocațiile restante 

”Din incomptență au ajuns în această situație. Pe 30 decembrie ar fi trebuit să facă deschiderea de cont în trezorerie, dar cei de la Finanțe și Muncă au făcut-o pe 7 ianuarie”, ne-au dezvăluit surse din cadrul Ministerului Muncii.

Alții sunt de părere însă că aici nu este vorba despre incompetență, ci despre faptul că nu ar fi bani la buget pentru efectuarea plăților și au mai tras de timp.

”La Ministerul Muncii e degringoladă”

”Nici măcar indemnizațiile pentru handicap nu le-au plătit deștepții de la PNL! La Ministerul Muncii e degringoladă, totul e întârziat: pensii, alocații, indemnizații, totul! E premieră în ultimii 20 de ani! Au dormit în bocanci, ceva nemaiîntâlnit la ultimele 5 Guverne”, a scris pe Facebook Cristian Vasilcoiu, consilierul parlamentar al Olguței Vasilescu.

În România, sunt peste 5,1 milioane de pensionari, peste 4,4 milioane de copii și în jur de 800.000 de persoane cu handicap indemnizate.

Drepturile lor se plătesc prin Agențiile de Plăți și Inspecție Socială sau prin Casele de Pensii, la începutul fiecărei luni.

 
 
Loading...