Momente cumplite pentru familia Elenei Pârşă, tânăra de 23 de ani împuşcată în cap, luni dimineaţa, de iubitul ei, poliţist. Au sperat că fata îşi va reveni din comă, însă marţi noapte au primit vestea cruntă: Elena s-a stins. Deşi îndureraţi, oamenii au decis să-i doneze organele şi să salveze astfel alte vieţi.


Elena Pârşă a intrat în moarte cerebrală, marţi noaptea, la Spitalul Floreasca din Capitală. Medicii au spus că leziunile suferite de fată au fost mult prea grave pentru ca aceasta să fi putut fi salvată.

Durerea părinţilor a fost cu atât mai mare cu cât este cel de-al doilea copil pe care l-au pierdut. Cu toate astea, au înţeles că fata nu mai avea nici o şansă, s-au sfătuit şi au fost de acord să-i doneze organele. Medicii de la Spitalul Fundeni au prelevat astfel ficatul şi rinichii de la Elena. Organele prelevate vor ajunge la trei pacienţi, intervenţiile fiind realizate la Institutul Fundeni.

Tânăra împuşcată de iubitul ei poliţist a murit

Transplatul de ficat va fi realizat în Clinica de Chirurgie şi Transplant Hepatic condusă de profesorul Irinel Popescu. Rinichii prelevaţi, care vor ajunge la doi pacienţi, vor fi transplantaţi în Clinica de Chirurgie Urologică şi Transplant Renal condusă de profesorul Ioanel Sinescu.

Medicii de la Spitalul Fundeni au prelevat ficatul şi rinichii de la Elena

Familia şi-a dorit ca şi inima fetei să fie donată, însă pentru aceasta nu s-a găsit un receptor. Trupul neînsufleţit al tinerei va fi dus la Institutul Naţional de Medicină Legală.

Elena nu era dorită de familia poliţistului

Elena Pârşă a fost împuşcată în noaptea de dumincă spre luni, de iubitul ei, poliţist în localitatea I.L. Caragiale, judeţul Dâmboviţa. După atac, el s-a sinucis, folosind acelaşi pistol, mai exact arma din dotare.

Cei doi au fost găsiţi în maşina parcată aproape de locuinţa bărbatului, cu cheile în contact şi motorul pornit. Poliţistul Marius Cârstea (31 de ani) a murit pe loc, dar Elena încă respira la sosirea ajutoarelor. Se pare că cei doi aveau discuţii din cauza faptului că mama tânărului nu era de acord cu relaţia lor.

 
 
Loading...