Sâmbătă, 1 septembrie, a avut loc Comitetul Executiv al PSD, unul nelipsit de tensiuni. Gabriela Firea a cerut demisia ministrului de Interne, însă Carmen Dan rămâne în funcție. Mai mult, primarul Capitalei a dezvăluit că relația sa cu Liviu Dragnea este una rece.


"Eu am luat cuvântul şi le-am transmis colegilor mei faptul că am vorbit ieri cu doamna comisar Corina Creţu, care mi-a relatat o discuţie pe care a avut-o cu comisarii europeni şi cu preşedintele CE, Junker, care şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la situaţia politică din Români, accentuând în special că ceea ce s-a întâmplat pe 10 august nu este apreciat de celelalte state europene. Deşi sunt de acord că instituţiile statului de drept trebuie să fie apărate şi anume intervenţia jandarmilor a fost corectă până la un punct, adică apărarea sediului Guvernului (...) şi restabilirea ordinii publice, nu au fost de acord că manifestanţi care nu au fost violenţi au suportat gazele lacrimogene care s-au dat în piaţă. Au spus că erau de ajuns alte măsuri mai blânde pentru îndepărtarea celor violenţi, practic extragerea protestatarilor violenţi şi care aruncau în jandarmi cu pietre, cu alte obiecte. Doamna comisar mi-a dat voie să transmit în CEx aceste îngrijorări şi faptul că e posibil ca în 18 septembrie, când domnul Junker va lua cuvântul, să facă referire în discursul său şi la situaţia din România şi la protestele din 10 august. Nu este o situaţie confortabilă pentru ţara noastră. Suntem o naţiune liberă, suntem suverani, avem propria legislaţie, dar nu e uşor să vedem cum se transmite pe plan extern o percepţie negativă despre ţara noastră", a declarat Firea la finalul CExN. 

Oamenii din PSD au făcut scut în jurul lui Carmen Dan, Firea fiind singura care a votat pentru demiterea ministrului de Interne.

 

"Acum este o altă problemă, că doamna ministru nu a răspuns deloc celor spuse de mine. A venit cu nişte xeroxuri, discuţii pe WhatsApp între doamna prefect şi un domn secretar de stat, mesaje printate, nişte discuţii personale către doamna prefect şi domni din Ministerul de Interne, discuţii despre proteste, acţiuni. Am întrebat-o dacă ne spionează, dacă ne ascultă convorbirile, dacă ştie ce vorbim prin mesaje, pentru că nu mi se pare normal ca în CEx să vii ca argumentaţie cu tot felul de aspecte derizorii, aspecte personale, mesaje printate de pe Whatsapp, nişte discuţii personale. I-am spus că nu este normal să discutăm în cel mai important for politic aceste lucruri. Are o problemă personală cu mine şi cu doamna prefect, a jignit-o, a făcut atacuri directe la competenţele sale profesionale, ale doamnei prefect (...)”, a mai spus primarul Bucureștiului. 

Liderul PSD a declarat sâmbătă, în cadrul CEx, că nu va candida la alegerile prezidenţiale, PSD urmând să aibă candidat unic cu ALDE, au arătat surse din interiorul partidului. Acesta a precizat însă că nu ştie dacă partenerul său de coaliţie, Călin Popescu Tăriceanu, va fi propunerea finală, anunță adevarul.ro. De asmenea, și Gabriela Firea a spus că nu va candida la alegerile prezidențiale.

 

 
 
Loading...