Tichetele Rabla: nu există, dar se vând deja la negru!

Ultima actualizare:
Un tichet, între  2.300 lei şi 4.000 lei (Foto: click!)
Un tichet, între 2.300 lei şi 4.000 lei (Foto: click!)

Mai sunt cinci zile până când se dă startul la programul Rabla. Cu toate astea, Internetul este plin cu anunţuri legate de vânzarea de tichete la negru, deşi, oficial, acestea vor fi emise abia pe 15 aprilie.

Românii vând blana ursului din pădure. Deşi abia ieri ministrul mediului a anunţat oficial valoarea unui tichet din Programul Rabla, proprietarii maşinilor vechi deja au postat anunţuri de vânzare a voucherelor pe care nici nu le-au văzut la culoare.

Preţurile, pe piaţa neagră, sunt cuprinse între 2.300 şi 4.000 de lei. Asta în condiţiile în care un tichet primit de la Ministerul Mediului are o valoare de 6.500 de lei.

Rovana Plumb, ministrul mediului, a precizat că programul Rabla va debuta abia la 15 aprilie şi că orice vânzare a tichetelor pe Internet este ilegală şi îi sfătuieşte pe oameni să nu cumpere ca să nu ia ţeapă. „Lucrăm şi analizăm foarte temeinic modul în care se va derula acest program în 2013.

Va fi o singură emitere de tichete în acest an. Ce aş vrea să le transmit cetăţenilor, faptul că procedura legală va fi pe siteul Fondului pentru Mediu şi al Ministerului Mediului pe 15 aprilie.


    Un tichet, între  2.300 lei şi 4.000 lei (Foto: click!)
Un tichet, între 2.300 lei şi 4.000 lei (Foto: click!)

Orice altă informaţie de pe orice alt site nu are legătură cu ceea ce lucrează ministerul în momentul de faţă pentru eliminarea evaziunii, stoparea pieţei negre, în cadrul derulării acestui program. În mod cert, vom colabora cu poliţia pentru ca piaţa neagră să fie stopată şi cetăţenii vor primi toate detaliile începând cu 15 aprilie. Valoarea tichetului va fi de 6.500 de lei, aproximativ 1.500 de euro", a declarat Rovana Plumb, ministrul mediului, ieri, la România TV.

Programul „Rabla" a început în 2005, cu tichet de casare de 3.000 de lei (circa 900 euro). În primul an, 15.000 de români şi-au dus hârburile la fier vechi. În total, până anul trecut, au fost casate 459.775 de maşini. Pe drumurile din România mai sunt încă circa 2 milioane de maşini mai vechi de 10 ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net