Este oficial! Guvernul a aprobat joi suma necesară în acest an pentru biletele de tratament balnear pentru pensionari. Pentru anul 2017, tariful maxim acceptat este de 1.388 lei pe bilet la categoria două stele şi 1.452 la trei şi patru stele. Click! vă spune cum puteţi obţine biletele.


Vor fi mai mulţi bani, deci mai multe bilete ieftine de tratament în staţiunile balneare pentru pensionari. Guvernul a alocat, joi, suma necesară pentru maximum 56.394 de locuri, repartizate pe 18 serii, în locaţiile care aparţin Casei Naţionale de Pensii Publice, informează Executivul. În plus, se va negocia şi cu firme private care  sunt interesate să participe la acest program. Biletele de tratament pentru pensionari şi asiguraţii sistemului public de pensii sunt finanţate din bugetul asigurărilor sociale de stat.

Pentru anul 2017, tariful maxim acceptat a fost stabilit la 1.388 lei pe bilet la categoria două stele şi  la 1.452 la trei şi patru stele. Durata unei serii este de 16 zile, iar preţul biletului de tratament balnear va cuprinde tariful pentru cazare, masă şi 12 zile de tratament. Valoarea totală a programului, cuprinsă în bugetul de stat pe 2017, este de 319 milioane lei. Numărul total de locuri la tratament balnear se va stabili în urma finalizării procedurii de achiziţie.

Persoanele îndreptăţite pot beneficia de un singur bilet de tratament în perioada unui an calendaristic. Casa Naţională de Pensii Publice distribuie biletele de tratament balnear prin casele teritoriale de pensii şi decontează costul acestora din fondurile aprobate prin Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pe anul 2017.

Cine poate merge gratuit

Criteriile în baza cărora se acordă biletele pentru tratament balnear, în mod gratuit sau cu suportarea unei contribuţii, sunt următoarele:

  1. Calitatea de pensionar; de asigurat al sistemului public de pensii; de asigurat al sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale sau de beneficiar al prevederilor unor legi speciale;
  2. Existenţa unei afecţiuni medicale care să necesite tratament balnear, in conformitate cu prevederile legale;
  3. Numărul locurilor la tratament balnear finanţat din bugetul asigurărilor sociale de stat şi aprobat prin legea anuală;
  4. Ordinea de depunere a cererilor prin care se solicita bilete de tratament balnear, în limita repartiţiei, pe serii, staţiuni sau unităţi de cazare.

Cine poate lua bilet ieftin la băi

  • Pensionarii care doresc să între în posesia biletelor disponibile vor trebui să se prezinte la Casă Judeţeană de Pensii cu talonul de pensie, actul de identitate şi o trimitere de la medicul de familie din care să rezulte numele staţiunii recomandate pentru efectuarea tratamentului. 
  • La prezentarea în staţiune, pensionarul trebuie să aibă asupra lui cardul de sănătate activat la medicul de familie şi să ştie codul PIN. Pacienţii asiguraţi care nu posedă card de sănătate se vor prezenţa cu trimitere de la medicul de familie precum şi cu adeverinţă eliberată de către Casă de Sănătate. 
  • Biletele de tratament balnear se acordă individual. În cursul unui an calendaristic, unei persoane i se poate elibera un singur bilet. Refuzul nejustificat al unui bilet repartizat conduce la pierderea dreptului la un alt bilet de tratament balnear în cursul anului calendaristic respectiv.
 
 
Loading...
Citeste tot despre: