Tradiţii şi obiceiuri de Florii – Intrarea Domnului în Ierusalim

Ultima actualizare:

    Pelerinajul de Florii, o tradiţie bucureşteanăpatriarhia.ro
Pelerinajul de Florii, o tradiţie bucureşteanăpatriarhia.ro

Duminica Floriilor este una dintre cele mai iubite sărbători ale creştinilor ortodocşi. Este un praznic la care credincioşii merg în număr impresionant la biserică pentru a participa la sfânta şi Dumenzeiasca Liturghie şi să primească Sfânta Euharistie. Duminica Intrării Domnului în Ierusalim este o zi binecuvântată, o zi a bucuriei în care copiii Ierusalimului au strigat nevinovat: “Osana, bine este cuvântat Cel ce vine întru numele Domnului". Ziua de Florii este cea de a 40 zi a postului Paştelui, care se şi închie astăzi. Umează săptămâna Patimilor în care, din dragoste şi din respect pentru patimile Domnului nostru Iisus Hristos se cuvine să postim.

Tradiţii şi obiceiuri de Florii – Semnele regalităţii Fiului lui David

Sâmbăta învierii lui Lazăr, urmată de intrarea triumfală a mântuitorului în Ierusalim este un timp al Bucuriei. Uimiţi de minunea învierii lui Lazăr, mort de partu zile, locuitorii Ierusalimului îl întâmpină pe Iisus ca pe un rege lumesc, ei neputând să înţeleagă la acea vreme că înaintea lor se afla însăşi Împăratul cerului şi al Pământului.

Mântuitorul a intrat în Ierusalim, călare pe puiul de măgar, ca să împlinească profeţia “căci iată Împăratul tău vine la tine drept şi biruitor; smerit şi călare pe asin, pe mânzul asinei” (Zaharia 9:9). Solomon a mers la locul în care a fost uns rege călare pe catâr. Oamenii care au aşternut hainele înaintea lui îl recunoşteau pe Iisus drept rege, iar ramurile de finic şi palmier simbolizau acelaşi lucru: Fiul lui David îşi revendica tronul. Intrând astfel în Ierusalim Iisus nu numai că a împlinit profeţia ci a şi strânit mânia fariseilor şi saducheilor, adică învăţaţii care compuneau Sinedriul, organismul care-l va condamna pe Hristos la moarte.

Poporul evreu care a aclamta pe Împăratul lui Israel aştepta ca acesta să aducă pe pământ libertatea, bunăstarea şi prosperitatea lumească. Acesta este şi motivul pentru care cinci zile mai târziu aceiaşi oameni vor striga numele lui Baraba. Împărăţia adusă de Iisus nu este lumească, nu oferă daruri iluzorii şi trecătoare, şi de aceea ei se vor bucura când îl vor vedea spânzuart pe lemn. Oamenii lipsiţi de Duhul lui Dumnezeu vor găsi întotdeauna idealuri în ceea ce le oferă mintea sau omul poate crea, de aceea l-au ales pe Baraba iar despre Iisus au strgat Răstigniţi-l!

Tradiţii şi obiceiuri de Florii – Mielul lui Dumnezeu

Intrarea Domnului în Ierusalim are loc în Duminca în care evreii alegeau  mieii pe care-i vor sacrifica de Paşte şi prin aceasta Mânitorul ne arată că El este Mielul lui Dumnezeu cel care ridică păcatele lumii prin jertfa sa.

Tradiţii şi obiceiuri de Florii -  Pelerinajul

Credincioşii sunt aşteptaţi şi în acest an la tradiţionalul pelerinaj de Florii. Pelerinajul rememorează Intrarea Domnului în Ierusalim iar a lua parte la el, este o mărturie publică a credinţei. În Bucureşti pelerinajul va începe la mănăstirea Radu-Vodă unde episcopul vicar Timotei Prahoveanu va sfinţii ramurile de salcie ce vor fi dăruite celor prezenţi. Procesiunea va fi întâmpinată la Catedrala Sfântul Spiridon Noi şi apoi la Biserica Sfânta Ecaterina. Procesiunea se va lua sfârşit la Catedrala Patriarhală unde Preafericitul Daniel va ţine o predică catehetică şi va sfinţii icoana "Intrării Domnului în Ierusalim".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net