Deputatul Emanuel Ungureanu face noi dezvăluiri în cazul medicului Mihai Lucan şi susţine că la clinica de urologie din Cluj li s-ar fi făcut transplant renal, pe bani, unor cetăţeni străini.


Mihai Luncan este pus, astfel, faţă în faţă cu o altă acuzaţie, cea de trafic de organe. Presupusul trafic de organe, despre care a vorbit Emanuel Ungureanu, ar fi avut loc în anul 2005. Acuzaţia deosebit de gravă a fost adusă la cunoştinţă procurorilor DIICOT, care au în lucru un dosar penal în care acelaşi Lucan este acuzat de fraude economice. Cel vizat a refuzat să facă declaraţii.

Iulian este un bărbat care a avut prilejul de a cunoaşte de aproape modul de lucru al profesorului Lucan. Iulian Iacob susţine că în anul 2000 a vrut să îi vândă un rinichi unui bărbat din Galaţi. Aproape de ziua transplantului, Iulian ar fi fost contactat de un apropiat al medicului Lucan, care i-ar fi promis 7.500 de dolari pentru ca organul să ajungă la cineva din Azerbaidjan. Iulian a acceptat suma de 7.500 de euro, iar bărbatul din Galaţi nu a putut decât să aştepte în continuare un alt rinichi compatibil, pentru o perioadă nedeterminată, timp în care viaţa sa atârna de un fir de aţă.

 “A venit şi mi-a dat vestea cu analizele că erau compatibile, dar nu pentru persoana din Galaţi, ci pentru un străin. Pentru care nu îmi mai oferea 70 de milioane, ci 7500 de dolari, după care am fost de acord. Am cunoscut familia străinului. Nu ştiam ce este. Era bărbos. Mi-a explicat că e din Azerbaidjan. Apoi am mers cu domnul profesor şi cu străinul să facem testele de compatibilitate şi apoi să facem efectiv operaţia”, povestește Iulian, potrivit ştirileprotv.ro.

emanuel-ungureanu_usr-3-e1478270460802.jpg

foto
Deputatul Emanuel Ungureanu face noi dezvăluri despre medicul Lucan
Foto:stirilocale.com

Deputatul Emanuel Ungureanu a făcut o dezvăluire cu adevărat cutremurătoare în ceea ce îl priveşte pe doctorul Lucan. El susţine că cetăţeni azeri veneau cu avionul pentru a-şi cumpăra organe din România şi că, Lucan, facilita tranzacţia. “Profesorul Mihai Lucan a minţit în fața anchetatorilor când a spus că pacienţii - pentru că aşa erau consideraţi în clinica - ar fi intrat pentru afecţiuni urologice. De fapt, s-au întocmit acte false, nişte diagnostice false, care ascundeau adevărata intenţie a profesorului, aceea de a lua acei rinichi şi a-i trafica la străini", a povestit deputatul. 

Medicul Mihai Lucan nu a vrut să comenteze acuzaţiile aduse. El este acuzat de delapidare, în legătură cu falimentarea Institutului de Urologie de la Cluj.

 

 
 
Loading...