Traian Băsescu, despre tragedia din Apuseni: «A fost o hărmălaie, de aceea nu au putut fi ajutaţi acei oameni»

Ultima actualizare:
accident apuseni
accident apuseni

Preşedintele Traian Băsescu a făcut primele declaraţii după şedinţa de duminică a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. El a respins faptul că Serviciul de Telecomuncaţii Speciale (STS) putea interveni mai bine decât s-a făcut, în cazul accidentului aviatic din Munţii Apuseni.

"Statul român are capacitatea de a interveni, aşa cum s-a întâmplat în cazul ziariştilor din Irak sau al aducerii lui Omar Haysam", a spus şeful statului.

"Acţiunea din Apuseni nu a fost coordonată în conformitate cu reglementările în vigoare. Prin urmare, operaţiunea a fost un eşec", a continuat el.

"În aceste zile s-a instalat ideea că STS trebuia să facă localizarea exactă a locului accidentului. Este o minciună. STS nu are nici echipamente şi nici dreptul legal să facă mai mult decât a făcut. Prin reglementări, STS preia, prin linia de apelul de urgenţă, informaţiile de la operatorii de telefonie. STS are capacitatea să spună exact punctul de la care s-a făcut apelul când se face după un telefon fix. Când se face după un telefon mobil, STS primeşte indicativul celulei de la operator. STS nu are niciun mijloc tehnic de identificare a telefoanelor mobile", a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele României a spus că STS a identificat o zonă de 200 kilometri pătraţi în care s-ar fi aflat avionul lui Adrian Iovan şi că a comunicat datele altor structuri ale statului. "STS preia datele furnizate de firmele de telefonie mobilă", a explicat Băsescu.

Aura Ion
Aura Ion

El a spus că lipsa coordonării în cazul tragediei din Apuseni nu necesită schimbarea regulamentelor şi nici demiteri.

"A fost o hărmălaie, de aceea nu au putut fi ajutaţi acei oameni. Sunt probe la dosar că te miri ce persoane au delegat atribuţiuni de coordonare unor persoane care nu aveau acest drept", a comentat Băsescu.


    accident apuseni
accident apuseni

Adrian Iovan

simeon stalpnicul png

Avionul pilotat de Adrian Iovan, ce efectua un zbor Bucureşti-Oradea, s-a prăbuşit în 20 ianuarie înMunţii Apuseni. Din cele şapte persoane aflate la bord, două au murit: pilotul Adrian Iovan şi studenta la Medinină Aura Ion. Copilotul şi patru medici au supravieţuit.Echipa formată din medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria", Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor, şi studenta în anul V la Medicină Aura Ion, urma să preleveze, la Oradea, ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.

Aura Ion


    Aura Ion
Aura Ion

Avionul s-a prăbuşit în munţii Apuseni, la graniţa judeţelor Alba şi Cluj. Epava avionului şi victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore şi la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici.

Pilotul Adrian Iovan a fost găsit încarcerat, iar studenta era în stop cardio-respirator, cu hipotermie severă, nemaiputând fi salvată.

«Adrian Iovan este reponsabil de accidentul din Apuseni» Află cine afirmă asta!

Primele concluzii: Adrian Iovan este vinovat de producerea accidentului

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net