A trăit printr-un coșmar! Dan Dănilă, medic urolog la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, a mărturisit stările prin care a trecut când a fost anunţat că a fost infectat cu noul coronavirus, în urma unui test făcut într-un laborator neacreditat.


Laboratorul de genetică din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, care nu este acreditat prin Ordin de Ministru, a stabilit că medicul urolog Dan Dănilă fost infectat cu COVID-19. Imediat, acesta a fost internat în spital.

“Așteptam cu sufletul la gură”

Medicul din Gorj a povestit momentele de groază pe care le-a trăit când a primit vestea. „Eram de gardă când am aflat rezultatul testului SARS – CoV - 2 care mi s-a efectuat la Târgu Jiu. Aşteptam cu sufletul la gură ca cineva să mă sune şi să îmi comunice rezultatul, care, evident, speram să fie negaitv. Ironia este că nu m-a sunat nimeni. Am aflat mai întâi din presă că rezultatul testului meu este pozitiv. Tot ceea ce ştiam despre confidenţialitatea informaţiilor medicale, despre comunicarea cu pacientul, era contrazis de acest mod de abordare. La ceva timp dupa ce am citit infomatia in presă, undeva, spre miezul noptii, am fost informat oficial ca rezultatul este pozitiv şi trebuie să fiu internat în Secţia de Boli Infecto - contagioase, chiar atunci, în noaptea aceea”, își amintește doctorul.

"Am fost internat undeva la miezul nopții"

“Am aşteptat în camera de gardă să fiu preluat de un echipaj. Aveam în minte 1.000 de ganduri, toate triste… acasă aveam o soţie gravidă, de lângă care plecasem dimineaţa la gardă. Mă gândeam, cum să îi spun? Oare e şi ea pozitivă? Ce se va întâmpla cu copilul? Am îngrijit pacienţi; oare toate măsurile de protecţie pe care le-am luat au fost suficiente? Oricât încercam să rămân obiectiv, nu puteam. Telefonul pe care l-am dat soţiei în noaptea aceea a fost cel mai greu lucru pe care l-am avut de făcut. Am fost internat undeva la miezul noptii. Am petrecut noaptea gândindu-mă. Nu știam că testul care mi se efectuase are nevoie de o confirmare la un alt laborator. În ziua urmatoare am fost testat din nou, la un laborator din Capitală. Rezultatul a fost negativ. Nu am fost externat. Mi s-au facut încă două teste, unul la Tg Jiu și altul din nou în Capitală. Toate negative. Inexplicabil pentru mine cum s-a putut întampla ca într-un interval de timp atât de scurt să am aceste rezultate. Am fost externat. Acum am rămas cu amărăciunea celor întamplate. Am aflat tot din presă că aparatul de testare de la Tg Jiu ar fi defect”, spune urologul.

“Făceau un pas în spate când mă vedeau”

Medicul Dan Dănilă mai arată că “erorile umane sau materiale creează mari probleme de ordin fizic si emoțional pacienților. Când am fost externat, oamenii făceau câte un pas în spate când mă vedeau, alții, pacienți pe care i-am tratat sunau panicaţi să întrebe dacă sunt sau nu infectat. În cele două zile în care am fost internat, încercam din răsputeri să rămân obiectiv, să gândesc limpede, să rămân eu însumi”.

 
 
Loading...