Trei anotimpuri într-o singură zi!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Unii s-au bălăcit pe Litoral, alţii au rămas înzăpeziţi pe munte!

Totul într-o duminică de septembrie, în care parcă am avut trei anotimpuri: vară la mare, toamnă în Bucureşti şi iarnă la munte. A intervenit şi primul plug de zăpadă din acest an, după ce mai multe maşini cu turişti au rămas blocate la peste 2.000 de metri altitudine. De astăzi, însă, vremea se încălzeşte.

Meteorologii anunţă vreme frumoasă, chiar dacă, pe ici-pe colo vor mai cădea câţiva stropi de ploaie. În general, însă, soarele va străluci pe cer, iar maxima va atinge chiar şi 27 de grade Celsius. Astăzi, de pildă, termometrul va arăta maxime care se vor încadra între 14 grade, la Suceava, şi 23 de grade, la Bucureşti. Este posibil să plouă în Braşov, Baia-Mare şi Cluj. Mâine, maximele vor fi între 14 grade, la Suceava, şi 27 de grade, la Craiova. Minimele se vor încadra între 7 grade, la Suceava şi Iaşi, şi 12 grade, la Constanţa. Şanse de ploaie sunt în Braşov, Galaţi, Suceava şi Iaşi. Miercuri, va fi şi mai cald: între 14 grade, în Subcarpaţii Moldovei şi 26 de grade în capitală.

0°C- Iarnă

ARGEŞ. Au plecat să petreacă weekendul la Bâlea Lac, dar nu s-au gândit că trebuie să-şi echipeze maşinile de iarnă! Şase autoturisme cu turişti au rămas blocate la cota 2.000, între Cabana Salvamont şi tunelul care face legătura cu Judeţul Sibiu, după ce, sâmbătă, a nins toată noaptea. Stratul de zăpadă a ajuns să măsoare 4 cm, iar turiştii nu au mai putut înainta, având maşinile echipate cu cauciucuri de vară.

simeon stalpnicul png

Oamenii, care veneau din Galaţi, au reuşit să plece patru ore mai târziu, abia după ce un plug a venit tocmai de la Piteşti, pe Transfăgărăşan, să cureţe drumul de zăpadă şi să împrăştie material antiderapant. Singurii care s-au bucurat că iarna a venit mai devreme în inima Făgăraşilor, au fost copiii, care au profitat de ocazie şi s-au „bătut" cu bulgări pentru prima dată, în acest an.

19°C- Toamnă

BUCUREŞTI. Vremea frumoasă din weekend i-a scos pe bucureşteni la plimbare, iar aleile parcurilor au devenit neîncăpătoare. Îmbrăcaţi lejer, oamenii au ieşit cu mic cu mare pe biciclete, pe role sau pur şi simplu pe băncile din parcuri, să profite de timpul frumos. Locuitorii Capitalei s-au bucurat de o zi de toamnă la aer curat.

În Capitală a fost, ieri, o zi excelentă pentru plimbări şi distracţie în parc

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

23°C- Vară

CONSTANŢA. Pe litoral, însă, soarele nu se dă dus. E vremea plimbărilor romantice. Deşi s-a sfârşit demult sezonul estival, pe plajă găseşti încă mulţi turişti. Unii chiar se aventurează în apă şi se bucură de o baie pe cinste. Duminică, l-am întâlnit pe plajă pe Alec, de 47 de ani. Tocmai făcea o baie.

Unii curajoşi s-au încumetat să facă o baie în apa mării (FOTOGRAFII: Mariana Iancu, Neptun TV)

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Deşi apa mării avea doar câteva grade, l-am aşteptat ceva vreme înainte să iasă pe nisip. Spre surprinderea noastră, nu a dat fuga la prosop, ci a preferat să se usuce la soare. Este din Rusia, dar nu a vrut să ne dezvăluie mai mult. Amatorii bronzului de toamnă nu s-au lăsat duși de pe nisip nici când soarele s-a ascuns după nori. Mulţi dintre ei spun că iubesc marea mai ales toamna, când nu este atât de aglomerat. Cum vântul a bătut cu putere, iubitorii de sporturi nautice au fost cei mai fericiţi şi au încercat senzaţii tari pe Marea Neagră.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net