Ucigaşul din Braşov mergea adesea în grota misterioasă

Ultima actualizare:
În biserica subterană, candelele sunt mereu aprinse
În biserica subterană, candelele sunt mereu aprinse

Noi dezvăluiri în cazul triplei crime care a îngrozit Braşovul! Florin Mircea Buliga (43 de ani), care şi-a înjunghiat luni noapte soţia şi pe cei doi copii, a vizitat, în ultimele zile dinaintea episodului sângeros, Mânăstirea Rupestră de la Şinca Veche. Despre locul săpat în stâncă se spune că îi încarcă pe vizitatori cu energie şi că îi vindecă de boli.

Grota de la Şinca Veche îl atrăgea ca un magnet pe Florin Buliga, bărbatul care şi-a masacrat familia în apartamentul din cartierul braşovean Noua. 

Mii de oameni vin să se reculeagă an de an la Mănăstirea Rupestră de la Şinca Veche. Se spune că locul are proprietăţi vindecătoare şi că te umple de energie. Aici şi-a petrecut ultimele zile asasinul care s-a predat poliţiştilor marţi dimineaţă. Mircea Buliga a mers acolo luni, înaintea crimelor. Bărbatul le-a spus anchetatorilor că, la ultima vizită, a avut o revelaţie religioasă, care l-a împins la o tentativă de sinucidere şi, în final, la uciderea soţiei  şi a copiilor săi. El a adăugat că în perioada Paştelui mor cei aleşi, care merg într-o lume mai bună. Complexul de la Şinca Veche adăposteşte biserica rupestră, săpată în stâncă, sub pământ, dar şi o mănăstire nouă. Cele două lăcaşuri de cult sunt legate prin alei amenajate în pădure. Biserica rupestră, o grotă săpată în stâncă, e cunoscută şi ca Templul Ursitelor. 


    În biserica subterană, candelele sunt mereu aprinse
În biserica subterană, candelele sunt mereu aprinse

Legendele zonei spun că, după ce intri în grotă, orice semn de oboseală dispare ca prin minune. De-a lungul anilor, locul şi-a căpătat faima de a fi vindecător de boli. Miile de vizitatori au povestit fie că s-au simţit revigoraţi, fie că i-a apucat un somn greu. Potrivit legendei, omul care adoarme fie şi numai pentru câteva minute în templu capătă forţe noi şi devine mai puternic. Locul este împodobit cu icoane, flori de munte şi candele care nu apucă să se stingă niciodată. Conform istoricilor, există date potrivit cărora lăcaşul de cult săpat în piatră are o vechime de 7.000 de ani. 

A vorbit cu victimele până şi-au dat ultima suflare

Raportul preliminar al autopsiilor în cazul  femeii de 42 de ani şi a celor doi copii, o fată de 18 ani şi un băiat de 13 ani, arată că victimele au fost ucise în somn. Prima a fost ucisă soţia, cu trei lovituri de cuţit, apoi fata - cu opt lovituri de cuţit, iar la final băiatul - cu trei lovituri de cuţit. Toate rănile sunt situate în dreptul inimii. Criminalul susţine că a vorbit cu soţia şi cu cei doi copii până aceştia şi-au dat ultima suflare. El consideră că familia lui este acum bine şi că le-a salvat sufletele. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net