Ucişi de mina în care căutau fier vechi - FOTO

Ultima actualizare:

    Au fost găsiţi la 500  de metri de intrare
Au fost găsiţi la 500 de metri de intrare

Aveau între 30 şi 43 de ani. Au plecat să caute fier vechi, în speranţa că vor face rost de bani pentru a pune ceva de mâncare pe masa de Revelion. Toţi cinci au murit la 500 de metri de intrarea în mina Valea Borcutului din Maramureş.

Tragedie fără margini în mai multe familii dintr-un cartier sărac din Baia Mare. Căutarea fierului vechi în galeriile de mină abandonate din zonă este îndeletnicirea de bază pentru mulţi bărbaţi din cartierul Valea Borcuţului.

Cinci oameni au plătit vineri cu viaţa încercarea lor de a face rost de ceva bănuţi pentru mâncare. Trei din ei au dispărut joi, alţi doi, vineri, când îi căutau pe prietenii lor.

Echipele de intervenţie au reuşit , sâmbătă la prânz, să scoată victimele din mină

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

După ce familiile au anunţat dispariţia acestor persoane la 112, vineri seară în mină au coborât pentru căutarea acestora echipaje ale ISU Maramureş, iar în cursul nopţii au ajuns la Baia Mare şi 12 salvatori profesionişti de la Staţia Centrală de Salvare Petroşani. După ore întregi de căutări, a venit şi tragica veste.

"Toţi sunt morţi. I-am găsit pe toţi într-un singur loc, unul peste celălalt, într-o zonă dificilă. Sunt undeva la aproximativ 500 de metri, la intrarea în puţ. E lipsă de oxigen acolo. Din cauza asta au murit toţi. Se merge şi târâş şi pe burtă, e dificil accesul acolo", a declarat Gheorghe Mununar, şeful echipei de salvatori profesionişti.

Sâmbătă, la prânz, trupurile celor cinci au fost scoase din adâncurile pământului şi duse la morgă. Cel mai probabil, au murit din cauza lipsei de oxigen din subteran.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net