Omul de afaceri Dorin Cocoș a scos bani mulți din intermedierea unor retrocedări de terenuri și case. Fostul director al RAAPPS a povestit cu lux de amănunte cum proceda fostul soț al Elenei Udrea.


Fostul director general al Regiei Autonome-Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) Georgian Surdu a declarat, în faţa judecătorilor instanţei supreme, cum intermedia Dorin Cocoș retrocedări de terenuri și case. Surdu a povestit cu lux de amănunte cum i-a dus fostei şefe a Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) Crinuţa Dumitrean un milion de euro din partea lui Dorin Cocoş pentru a aproba o despăgubire record de 377 milioane de lei pentru un teren de 13 hectare din parcul Plumbuita, scrie news.ro.

Audiat în calitate de martor denunţător, Georgian Surdu a recunoscut că în 2011 Dorin Cocoş i-a dat o mapă groasă de aproximativ 10 cm, pe care i-a dat-o apoi Crinuţei Dumitrean, căreia i-a spus că este ”din partea lui Dorin şi să rezolve cât mai repede”.

”Am fost la sediul ANRP. Mă duceam acolo de două ori pe săptămână. Mă duceam la Crinuţa. ANRP funcţionează într-o clădire a RAAPPS. I-am spus de rugămintea lui Dorin, respectiv de a se soluţiona dosarul al cărui număr i l-am comunicat. Aceasta mi-a spus că ştie de dosar şi că îl va rezolva. Mi-a spus că dosarul era deja validat într-o primă fază, cea a verificării documentelor. I-am dat mapa primită de la Dorin Cocoş. I-am spus că sunt din partea lui Dorin şi să rezolve cât mai repede, la prima şedinţă”, a susţinut sub jurământ, luni, la instanţa supremă, Georgian Surdu, citat de news.ro.

Întrebat de către preşedintele completului de judecată dacă mai vrea să spună şi alte aspecte importante care să ajute la soluţionarea dosarului, Georgian Surdu a declarat: ”Dacă aş putea să mă duc într-o groapă să mă îngrop, acolo m-aş duce”.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: