Cu 80 de voturi pentru, 2 voturi împotrivă şi două abţineri cei trei lideri PSD au fost suspendaţi din partid.


Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis, joi, suspendarea din partid a lui Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova, până la Congresul formaţiunii, care se pare că va avea loc în luna martie a anului viitor, informează mediafax.ro.

Întrebat ce s-a întâmplat în şedinţă, Vanghelie a spus: ”O chestie foarte amestecată, foarte complicată şi foarte pensibilă. Nu a fost nimic, a fost o execuţie, cu motivaţia că am dat declaraţii, că sunt pe lângă Mircea Geoană, că Şova e în greţuri cu domnul Dragnea. Nişte prostii”.

Dan Şova a făcut şi el declaraţii după şedinţa în care s-a votat excluderea sa din PSD. "Rămân social-democrat, îmi iau un timp de reflecţie. Accept această sancţiune şi cred că e justificată. Am încălcat un principiu de bază al partidului", a declarat acesta.

Victor Ponta a făcut declaraţii după şedinţă

Preşedintele PSD, Victor Ponta a declarat, joi, despre excluderea din partid a social-democraţilor Mircea Geoană, Dan Şova şi Marian Vanghelie, că majoritatea covârşitoare a colegilor a decis că trebuie să meargă pe drumul lui şi că a plătit un preţ pentru că nu a fost un om al deciziilor radicale.

victor_ponta_premier.jpg

victor ponta dubai club sebastian ghita
Victor Ponta
Foto: cursdeguvernare.ro

Victor Ponta a declarat că ”este un moment mai dificil pentru el, din care poate să înveţe sau pot fi găsiţi alţii mai buni”, şi a precizat că ”este nevoie de o echipă de conducere în PSD care să fie cu adevărat unită şi să aibă un proiect comun”.

Din acest punct de vedere, au fost trei dintre colegii noştri pe care nu numai eu, că dacă era vorba numai de mine, lucrurile erau mult mai simple, dar majoritatea covârşitoare a Comitetului Executiv, cu doar două voturi împotrivă, a considerat că trebuie să ne despărţim drumurile”, a anunţat Ponta.

Ştire în curs de actualizare

 
 
Loading...