Un băiețel de 9 ani din Capitală și-a ucis bunica pentru că nu-l lăsa să se joace la calculator

Ultima actualizare:

    Specialiștii sunt șocați de violența pe care a manifestat-o copilul
Specialiștii sunt șocați de violența pe care a manifestat-o copilul

O crimă șocantă a avut loc marți, 29 mai în Capitală! Un copil în vârstă de nouă ani și-a înjunghiat de patru ori bunica în gât din cauza faptului că aceasta i-a interzis să se joace la calculator. Vecinii susțin că cel mic manifesta de mai multă vreme probleme de comportament și că adesea avea răbufniri violente.

Dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi de Serviciul Omoruri, pentru a stabili  care au fost circumsanţele în care s-a petrecut tragedia din sectorul 1 al Bucureştiului. Vecinii susțin că băiatul avea probleme grave de comportament, fiind violent și răspunzând agresiv. Se pare că el suferă de ADHD, dar specialiștii subliniază că nu există o corelație între această boală și manifstările violente extreme. 

Cazul terifiant a intrat în atenția unuia dintre cei mai reputați psihologi din domeniu. Profesorul Tudorel Butoi a fost contactat de Adevărul pentru a explica cum a fost posibilă o asemenea întâmplare demnă de scenariul unui film de groză. "Se constată un paradox statistic: vârstele autorilor sunt din ce în ce mai scăzute în raport cu gravitatea faptelor, care este din ce în ce mai mare. Acest minor ştie că se poate pune mâna pe cuţit, a văzut efectele cuţitului şi de la fantasmă până la a pune în act crima aceasta nu a fost decât un pas”, a explicat profesorul.

El a adăugat că există posibilitatea ca bunica să nu fi reacționat spre a se apăra în fața răbufnirii nepotului. „Din punct de vedere al ripostei şi al apărării, bătrânii au o toleranţă naivă. În general, adulţii nu aşteaptă ca un copil de nouă ani să aibă o astfel de reacţie, complet lipsită de discernământ, majorul nu se aşteaptă la aşa ceva, el protejează copilul”, a completat specialistul. 

Psihologul de copii, Mariana Ionică, a insistat că nu există o legătură între ADHD și un comportament atât de violent. Ea este de părere că fapta băiețelului își are rădăcina în reprimarea unei furstrări, dureri sau revolte pentru o perioadă lungă de timp. „Un copil cu un astfel de diagnostic nu prezintă comportamente într-atât de violente. Cel mai probabil, copilul a avut mai multe probleme de natură psihică. Este foarte probabil ca acesta să fi adunat pe parcursul timpului multă frustrare, durere, revoltă. În orice caz, trebuie analizat întregul context: ce relaţie avea cu bunica, ce relaţii avea cu părinţii, cu colegii de la şcoală”, a explicat aceasta. 


    Tudorel Butoi, psiholog criminalist, a explicat că bunica nu s-a apărat în fața atacului nepotului
Tudorel Butoi, psiholog criminalist, a explicat că bunica nu s-a apărat în fața atacului nepotului

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
sorina pintea jpeg
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net