Un bărbat de 70 de ani din județul Botoșani a murit după o supradoză de paracetamol. Acesta avea simtome de coronavirus, diagnostic confirmat de testul rapid făcut în ambulanța care l-a transportat la spital și reconfirmat prin testarea PCR.


Un bărbat din județul Botoșani care a încercat să se trateze singur de Covid-19 a fost transportat la spital în comă, după o supradoză de paracetamol.

Conform Monicăi Adăscățiței, directorul DSP Botoșani, familia bărbatului susține că acesta a luat câte un gram de paracetamol (două pastile a câte 500 mg -n.r.) la fiecare patru ore, timp de patru zile, după ce a acuzat simptome specifice unei viroze. Acesta a intrat în comă, a fost transportat la spital, în unitatea de Tetapie Intensivă, și supus unui test rapid și unuia PCR, care au confirmat că avea coronavirus. A doua zi după internare, pacientul a decedat.

„Pacientul prezenta un test rapid Covid pozitiv, cu intoxicație la Paracetamol. A luat timp de mai multe zile câte două comprimate de paracetamol la patru ore. Starea lui era foarte gravă, cu saturație mică de oxigen în sânge”, a precizat medicul Andreea Stărică, din cadrul SJA Botoșani.

Potrivit literaturii de specialitate, cantitatea maximă admisă pentru organism este de 4.000 de miligrame de Paracetamol în 24 de ore, în timp ce bărbatul luase, timp de mai multe zile, 6.000 de miligrame.

 
 
Loading...