Un cadou original: bucheţelul cu salam

Ultima actualizare:

    Aşa arată buchetul cu ardei iuţi. Un buchet care îţi asigură micul dejun timp de o săptămână
Aşa arată buchetul cu ardei iuţi. Un buchet care îţi asigură micul dejun timp de o săptămână

Frumoase, colorate şi mirositoare! Nu, nu sunt flori, ci mezeluri. Daniela Stoian, din Câmpina, a demarat o afacere originală. Femeia de 49 de ani a deschis o „florărie” online, dar în loc de trandafiri şi orhidee, foloseşte pentru buchete mezeluri, fructe ori legume. În ofertă se găsesc buchete cu ardei iuţi, pentru şefi, sau cu caltaboşi, destinate amanţilor.

Pentru clienţi nonconformişti! Daniela Stoian a pus pe picioare o afacere care a prins imediat, mai ales în rândul celor cărora le place să-şi surprindă persoanele dragi. În „florăria” online, femeia alege, pentru buchetele sale, ardei iuţi, cârnaţi, salam, şuncă afumată, broccoli sau portocale, asortate uneori, pentru contrast, şi cu câteva flori.

Mare iubitoare de flori, Daniela nu agreează ideea ca un buchet de lalele oferit în dar să fie aruncat la coşul de gunoi chiar a doua zi, întrucât nu rezistă mai mult. “M-am gândit că aş putea să ofer un buchet comestibil, mai util decât acele flori aduse din Olanda, care se ofilesc în câteva ore. Am decis să folosesc mezeluri, fructe sau legume”, povesteşte proprietara florăriei. Ea a creat un site şi o pagină de Facebook în care îşi prezenta creaţiile pe categorii: buchete pentru şefi, buchete pentru domni, buchete pentru mirese şi chiar buchete business.


    Aranjament cu morcovi şi portocale
Aranjament cu morcovi şi portocale

“Mulţi mă întrebau dacă buchetele sunt reale, dacă nu cumva legumele şi fructele sunt din plastic, însă încet-încet au venit şi comenzile. Primul client a fost o prietenă, care a comandat un buchet din fructe de sezon pentru ziua nurorii sale. A fost un aranjament de vară realizat din mango, cireşe şi persici”, îşi aminteşte Daniela.


    Daniela Stoian, proprietara “florăriei”
Daniela Stoian, proprietara “florăriei”

Afacerea s-a extins rapid, iar multe idei au venit chiar de la persoanele care doreau să ofere un cadou original. Un buchet extravagant a fost cerut de o tânără, care a ţinut să-i facă o surpriză şefei sale. “A fost o comandă ciudată. Un buchet format din toate soiurile de ardei iute pe care le-am găsit pe piaţă. Poate că a vrut să sugereze că şefa este o femeie care se supără repede. Nu ştiu dacă subalterna a mai fost promovată după ce a oferit acel buchet”, se amuză antreprenoarea.


    Rodii şi mere pentru naşă
Rodii şi mere pentru naşă

Daniela s-a gândit să facă un pas înainte, aşa că a creat buchete pentru mireasă şi pentru naşă. Pentru buchetul miresei sunt utilizate lămâi, lime şi grapefruit, iar pentru buchetul naşei - rodii. „În cazul mireselor, am un singur sfat. Să sară totuşi peste momentul în care aruncă buchetul pe spate. Altfel, domnişoarele ar putea fi rănite”, râde Daniela Stoian.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net