Un călugăr de la Mânăstirea Râşca Transilvană ar fi lăsat gravidă o enoriaşă. Ce s-a întâmplat cu monahul

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ispita a fost prea puternică! Teofan, un călugăr de la Mănăstirea Râşca Transilvană (Cluj), a renunţat la viaţa monahală după ce ar fi făcut un copil cu o enoriaşă. Reprezentanţii Mitropoliei Cluj spun că monahul n-a avut abateri şi că faptele sale s-au petrecut în afara zidurilor mănăstirii.

Vasile Irini, Teofan pe numele său de monah, a renunţat la viaţa monahală după ce ar fi lăsat însărcinată o enoriaşă. Oamenii din satul Călata, de unde este enoriaşa, susţin că Mihaela mergea des la mănăstire şi între cei doi s-ar fi înfiripat o relaţie. Mai mult, femeia ar fi rămas însărcinată. Săteanii susţin că Teofan s-ar fi mutat acasă la Mihaela, şi-ar fi dat barba jos şi ar fi început o nouă viaţă.

Va fi pedepsit

Reprezentanţii Mitropoliei Clujului au precizat că monahul a renunţat de tot la călugărie şi că este un caz izolat. Potrivit Mitropoliei, un consistoriu monahal va decide cum va fi pedepsit Teofan.  “Vasile Irini nu mai poate rămâne în mănăstire, cerându-şi ieşirea din monahism şi revenirea în rândul mirenilor, neavând dreptul de a mai purta uniforma monahală”, explică Bogdan Ivanov, purtător de cuvânt al Mitropoliei Cluj. “În conformitate cu prevederile Regulamentului autorităţilor canonice-disciplinare şi al instanţelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române, călugărul va fi deferit judecăţii consistoriului monahal eparhial”, adaugă Ivanov. Printre pedepse se numără şi caterisirea, adică eliminarea oricărei posibilităţi de a mai deveni călugăr pe viitor.

Citeşte articolul complet pe adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net