Un fost traficant de minore a ajuns consilier județean! Va face parte din comisia de protecție socială

Ultima actualizare:

    Cristian Turcu  a fost,  cu ani în urmă, DJ  la o discotecă din Vaslui  Foto: Turcu Cristian / Facebook
Cristian Turcu a fost, cu ani în urmă, DJ la o discotecă din Vaslui Foto: Turcu Cristian / Facebook

De necrezut! În urmă cu 10 ani a fost condamnat pentru trafic de minore, iar acum a fost învestit consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui. Proaspătul consilier judeţean Cristian Turcu, în vârstă de 36 de ani, este şi consilierul personal al lui Dan Marian, vicepreşedintele CJ Vaslui.

Cristian Turcu a candidat la alegerile locale pentru un post de consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Vaslui, din partea ALDE, deşi de trecutul său atârnă o tinichea. În 2010, Turcu a fost condamnat de Tribunalul Vaslui la 3 ani de închisoare cu suspendare, după ce a racolat două surori minore, pe care le-a vândut cu 1.000 de euro unui proxenet, în scopul exploatării sexuale în Italia. Considerând condamnarea „o greşeală a tinereţii”, Cristian Turcu a intrat în politică, scrie adevarul.ro.  

Luni, Cristian Turcu a depus jurământul în calitate de consilier judeţean. Ca o ironie a sorţii, fostul traficant de minore va face parte şi din comisia de protecţie socială, protecţie copii, învăţământ, familie, cultură, culte şi sport. El activează şi pe postul de consilier personal al lui Dan Marian, vicepreşedintele CJ Vaslui. Turcu a obţinut reabilitarea, după ce în 2016 înaintase o solicitare  Tribunalului Vaslui. Cererea sa a fost admisă de instanţă, astfel că, din 2016, cazierul său este curat.  

A luat 1.000 de euro  în schimbul fetelor 

Actualul consilier judeţean a ajuns în vizorul procurorilor când avea 25 de ani şi era DJ într-o discotecă din Vaslui. El a cunoscut două surori, puştoaice, dintr-un sat situat în apropiere de Huşi. Fetele erau eleve la un liceu din Vaslui şi mergeau la discotecă. Potrivit DIICOT, individul le-a propus fetelor să meargă în Italia, pentru a practica prostituţia. „I-am spus lui Turcu Cristian că mie mi-e frică; el mi-a spus că nu este aşa de periculos şi că poţi să lucrezi la cameră, la stradă sau pe internet”, a declarat una dintre eleve în faţa anchetatorilor. Turcu avea pe atunci un prieten în Foşcani, Adrian Ovidiu Ciuraru (fost Verdeţu), pe care l-a anunţat telefonic că a găsit două puştoaice. DJ-ul s-a deplasat personal cu maşina la locuinţa fetelor din satul Olteneşti. Cele două fete au sărit pe geam, noaptea, şi au fugit cu maşina condusă de DJ. Turcu avea să le plaseze proxenetului care urma să le ducă în Italia. Tranzacţia a avut loc într-un motel, iar Turcu a primit 1.000 de euro în schimbul copilelor.  

Proxenetul din Foşcani le-a dus la cosmetică şi le-a cumpărat haine, apoi a plecat spre Italia cu ele. Proxenetul şi cele două surori au încercat să treacă frontiera la Nădlac, dar nu li s-a permis ieşirea din ţară, deoarece minorele nu aveau procură de la părinţi. În faţa anchetatorilor, Cristian Turcu şi-a recunoscut parţial faptele.  

Click! spune

Cristian Turcu este cel de-al doilea politician din Vaslui care accede în funcţii publice, în ciuda trecutului infracţional. Fostul parlamentar Dan Bordeianu (în prezent PRO România, fost PSD, fost PNL) a câştigat două mandate de deputat şi avea o condamnare pentru un viol în grup. În cazul său, condamnarea figura dinainte de 1989. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net