Un pacient a uimit medicii. Bărbatul din Iași a cerut sa nu fie externat dupa ce s-a vindecat de Covid

Ultima actualizare:

    Pacientul este internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași
Pacientul este internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași

În timp ce zeci de români care ies pozitivi la testele Covid nu știu cum să o tulească din spitale, un moldovean din Iași care s-a vindecat de această boală a șocat medicii cerând să nu fie externat. Este vorba de un bărbat de 54 de ani, internat din 27 mai la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi,

Numele pacientului este Viorel Căuneac iar cererea a fost făcută luni, 6 iulie. Căuneac a cerut foarte serios și insistent să nu fie externat deşi testele pentru coronavirus i-au ieșit negative încă de acum o săptămână.”Este primul pacient de acest fel. Și e în zona mea, în care fac vizita în sectie și când mă așteptam să vină cereri de externare și mă pregăteam psihologic să explic dacă se poate face sau nu această externare, iată că a venit cererea: dacă-mi veți permite să mai stau în spital. Având problemele respiratorii, kinetoterapeuta din spital face exerciții pe film, psihologii noștri stau de vorbă cu dumnealui și, în felul acesta, se simte mai în siguranță, exact așa mi-a spus. Înseamnă că a înțeles că poate fi mai grav. La dumnealui nu se pune problema”, a precizat pentru digi24.ro, Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

De ce nu vrea pacientul vindecat de Covid să plece acasă

În urma infectării cu noul coronavirus, pacientul a rămas cu unele sechele respiratorii şi vrea să rămână sub supravegherea medicilor pentru a se asigura că problemele nu se vor agrava, informează digi24.ro. Căuneac a povestit că s-a internat cu formă uşoară a infecţiei, dar boala a evoluat într-o formă gravă:”Totuşi, am avut tăria de caracter şi am avut puterea să trec peste perioada asta şi am respectat medicamentaţia, am respectat tot ce mi s-a spus [...] Când m-am internat, am făcut formă uşoară. Nu credeam, nu credeam. Erau mulţi bolnavi care erau asimptomatici, mulţi plecau, veneau. Am zis că nu e aşa de grav, dar nu se compară o persoană cu alta. Mulţi s-au externat, că stau aici deja de 39 de zile”, spune pacientul.

Pacientul este speriat de o recidivă a bolii

Bărbatul spune că primul tratament care i s-a administrat nu a avut efect. Al doilea tratament, însă, a fost mai puternic, mai îndelungat şi a avut succes. Pacientul a dezvoltat, însă, complicaţii şi a fost trecut pe ventilaţie artificială.”Primul tratament nu prea a răspuns, după aceea am încercat al doilea tratament, mai puternic, şi m-am bucurat, că la primul tratament nu a răspuns, nu am putut să mă negativez, m-am negativat foarte greu. A durat vreo patru săptămâni până s-a negativat, dar am rămas cu probleme mari de respiraţie. Nu puteam să respir, sunt dependent de aparate, eu acasă nu am aparate. Şi când aveam probleme, automat masca de oxigen o foloseam”, a povestit ieşeanul.

Citiți și

Cu ce probleme medicale pot rămâne pacienții vindecați de coronavirus! Ce spun specialiștii din China

Kitul de urgență pe care să-l ai în casă dacă te infectezi cu coronavirus

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net