Un român a murit, iar alţi 200 au fost scoşi din case de viituri

Ultima actualizare:

    În Neamţ, un bărbat a murit pe  când se afla cu vacile la păscut
În Neamţ, un bărbat a murit pe când se afla cu vacile la păscut

Ploile au făcut prăpăd din nou în mai multe zone ale ţării. De două zile plouă puternic în centrul, nordul şi estul României, iar pământul nu mai poate absorbi atâta apă.

Viiturile au venit de-a valma peste casele oamenilor, peste grădini, recolte şi animale. De data aceasta, cel mai afectat a fost judeţul Sibiu. Aşa povestesc sibienii din localităţile Boian, Bazna, Şura Mică, Săcel, Târnava, Copşa Mică şi Sălişte, care, în noaptea de luni spre marţi, s-au trezit sub ape. „O parte a localităţii Boian este inundată, ca urmare a scurgerilor de pe versanţi. Au fost evacuate peste 50 de locuinţe. ISU Sibiu intervine pentru protejarea populaţiei şi îndepărtarea efectelor produse de inundaţii. Este vorba de peste 200 de oameni, dintre care 158 de adulţi şi 50 de copii. Oamenii s-au mutat la rude până la evacuarea apei din gospodării”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Ramona Nistor. Ieri după-amiază, un bărbat de 45 de ani, din satul Itrineşti, comuna nemţeană Mărgineni, a murit, când se afla cu vacile la păscut. 

Coduri de vijelii, prelungite până miercuri seară

Meteorologii au prelungit avertizarea cod galben de vreme rea, anunţând ploi torenţiale, vijelii şi grindină, până miercuri seară, la ora 21.00. Avertizarea este valabilă pentru regiunile estice şi sud-estice. Specialiştii au emis, de asemenea, un cod portocaliu de ploi abundente pentru judeţele Constanţa şi Tulcea. Valabilitatea acestuia a început ieri după masă şi va dura până miercuri  seară, la ora 21.00. Meteorologii mai spun că instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată până la sfârşitul acestei săptămâni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net