Un tânăr de 19 ani, care se dădea drept preot, a fost reținut. În total ar fi strâns aproximativ 11.000 de lei.

Ultima actualizare:

    Falsul preot a fost reținutFoto: Pixabay
Falsul preot a fost reținutFoto: Pixabay

Un tânăr în vârstă de 19 ani a fost reţinut de polițiști pentru 24 de ore, după ce s-a aflat că timp de un an a înșelat mai multe persoane susținând că este preot.

Potrivit IPJ Galați, bărbatul cerea sume bani pentru înmormântări și pentru construirea unei biserici, iar în total ar fi strâns aproximativ 11.000 de lei. 

Polițiștii au făcut marți o percheziție în orașul Galați, la locuința unui tânăr de 19 ani, bănuit de înșelăciune în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, informează Digi 24.

„Din cercetări a rezultat că, timp de aproximativ un an, folosindu-se de calitatea falsă de preot, sub pretextul strângerii unor ajutoare financiare pentru înmormântare şi construirea unei biserici, tânărul ar fi primit donaţii de la diferite persoane din ţară şi din străinătate, prejudiciul stabilit, până în prezent, fiind de aproximativ 11.000 de lei.

În urma percheziţiei domiciliare, au fost administrate mai multe mijloace materiale de probă, din acestea rezultând posibilitatea existenţei şi altor victime, întreg prejudiciul cauzat urmând a fi stabilit pe parcursul cercetărilor", precizează IPJ Galaţi.

Poliţiştii l-au reţinut pe tânăr pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de miercuri l-au prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, procurorii dispunând măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net