Un tânăr de 24 de ani din judeţul Vaslui se află internat la Boli Infecţioase din Iaşi cu suspiciuni de malarie. Bărbatul se întorsese de curând din Africa, scrie adevarul.ro. Iniţial, tânărul a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, de unde, ulterior, a fost transferat la Iaşi.


“Este vorba despre un pacient care a fost în Africa. Marţi a fost adus la noi la spital, are o stare generală bună, fără probleme deosebite. Se află sub tratament”, a precizat medicul Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, citată de adevarul.ro. Acesta este primul caz de malarie înregistrat anul acesta la Iaşi.

Potrivit managerului Spitalului de Boli Infecţioase, în 2018 la spitalul din Iaşi nu a fost internată nici o persoană cu acest diagnostic, însă în 2017 au fost două cazuri. Malaria este o boala infecţioasă des întâlnită în multe zone tropicale şi subtropicale. Se manifestă prin febră, dureri de cap, dureri musculare şi vărsături, boala fiind transmisă prin înţepăturile de ţânţari.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: