Dintotdeauna Nina Iliescu (86 de ani) a fost o prezenţă discretă, însă în ultimii ani apariţiile ei au fost extrem de rare.


Fosta primă doamnă a ţării a stârnit mereu curiozităţi, şi asta mai ales datorită faptului că a ales o viaţă liniştită, în umbra lui Ion Iliescu. Cel care a avut mereu vorbe frumoase despre soţia lui atunci când a fost întrebat. Un interes major a fost acela de ce fostul cuplu prezidenţial nu a făcut un copil. Şi am aflat într-un final: "Chiar ne-am dorit, dar nu a fost să fie... Soţia mea a avut trei sarcini toxice, iar după aceea nu s-a mai putut", a povestit Ion Iliescu într-un interviu mai vechi.

Ion Iliescu, primul sărut cu doamna Nina în Cişmigiu

Citeste tot despre: 

"Ne-am cunoscut la 18 ani, eram elevi amândoi, ea la Haşdeu, eu la Spiru Haret, eram activi şi unul şi celălalt. Primul sărut, ca la fiecare, în parcul Cişmigiu. Şi apoi plimbările prin Parcul Carol. Eu locuiam în Piaţa Filaret şi mergeam deseori în parcul vecin nouă", a rememorat Iliescu.

Fostul preşedinte a destăinuit că atât el cât şi soţia sa sunt romantici, iar povestea lor a fost una „de dragoste la prima vedere".
"După cel de-al doilea an de studenţie, în 1951, pe 21 iulie, am decis să ne căsătorim. Pe vremea aceea nu aveam nimic. Nu ne puteam permite nunţile de azi. Am mers împreună cu cele două mame şi două mătuşi. În prima zi, în apartamentul de bloc din piaţa Filaret, la noi acasă, câţiva din partea mea, câţiva din partea ei şi a doua zi, la ei acasă, în cartierul Giuleşti, la o casă, sub o boltă de viţă, iarăşi cu membrii celor două familii. La mine acasă, au venit doar doi prieteni", s-a confesat Iliescu.

Întrebat dacă la nuntă au fost lăutari sau a cântat magnetofonul, fostul şef de stat a i-a amintit: "Un unchi de-al meu a venit cu un violonist din Olteniţa, că noi am locuit acolo, în apropierea cartierului vesel al lăutarilor. Şi un prieten a venit şi ne-a întreţinut".
Iliescu a mai povestit cum soţia sa, Nina, a a făcut naveta săptămânal timp de trei ani şi jumătate în care el a locuit la Timişoara. "Atunci nu erau cinci zile lucrătoare, ci şase. Se urca în tren seara şi se întorcea luni dimineaţă. N-a fost uşor - trei ani şi jumătate", şi-a lăudat Ion Iliescu soţia.

Citeşte mai multe amănunte pe adevarul.ro

Probabil că mulţi se întreabă ce face acum Nina Iliescu, de vreme ce nu a mai fost văzută de atâta timp. Problemele cu sănătatea îi dau bătăi de cap, deşi mai bine am zice... de picioare. Pentru că membrele inferioare sunt cele care îi provoacă dureri şi o greutate la deplasare. Oricum, atunci când iese din casă, ea este nu doar păzită, ci şi ajutată de către un angajat al Serviciului de Pază şi Protecţie. Unui singur loc i-a rămas fidelă, şi acela este coaforul. Pentru că Nina Iliescu, deşi are 86 de ani, se îngrijeşte ca-n tinereţe. Ca să nu mai vorbim că are banii ei, pensia mai exact, una destul de mare (10.600 de lei), care îi permite să-şi facă acest moft ori de câte ori simte nevoia. 

Totul despre amanţii Elenei Ceauşescu! Legătura dintre ea şi Ion Iliescu

Elena Ceauşescu a călcat strâmb de mai multe ori în căsnicia cu Nicolae


Elena Ceauşescu a călcat strâmb de mai multe ori în căsnicia cu Nicolae

Deşi nu s-ar crede, Elena Ceauşescu l-a înşelat pe Nicolae Ceauşescu. După moartea celor doi, au apărut mărturii despre amanţii Lenuței Petrescu.

În timp ce Nicolae Ceaşescu era ocupat să conducă România, consoarta lui, Elena, îşi găsea alinarea în braţele mai multor bărbaţi. Potrivit unui aghiotant al lui Nicolae, soţia sa s-a iubit cu un fizician, Ioan Ursu, care era coordonator al programului nuclear al României, membru PCR şi ministru în guvernele comuniste.

Nicolae Stan susţinea că Elena făcea totul pe faţă: ''La un moment dat în timpul vizitei lui De Gaulle, la Craiova, cred că prin 1968, A ajutat-o să se urce în elicopter şi nu numai că i-a pus mâna pe fund, dar parcă a şi pipăit-o puţin. Eu am încremenit, pentru că totul s-a întâmplat sub ochii mei şi l-am întrebat cum de îşi permite aşa ceva. El mi-a răspuns ceva vulgar, ca între bărbaţi, în sensul că nu numai cu mâna ar fi atins-o în zona respectivă", mărturisea el într-un interviu.
Şi înainte de a-l întâlni pe soţul ei, bărbaţii roiau în jurul Lenuţei, potrivit rtv.net

Prima iubire a Elenei Ceauşescu a fost un tânăr, pe care l-a cunoscut în satul natal, tatăl naistului Gheorghe Zamfir, din Vişina. Au avut o scurtă relaţie şi bărbatul a plecat la Bucureşti, unde s-a angajat chelner. Elena a venit după el, dar a respins-o, aşa că a rămas în Capitală, unde s-a implicat în mişcarea comunistă, apoi l-a cunoscut pe Nicolae Ceauşescu.

Nicolae Ceauşescu, alături de consoarta lui, Elena Ceauşescu


Nicolae Ceauşescu, alături de consoarta lui, Elena Ceauşescu

Înainte de a se mărita, când Nicolae Ceauşescu era în închisoare, Elena a avut o relaţie cu un soldat neamţ şi a fost surprinsă de fratele lui Nicu, Nicolae Andruță Ceaușescu.

La Bucureşti, primul pe lista de cuceriri se pare că a fost Marin Ceauşescu, chiar fratele dictatorului. Povestea lor s-a terminat rapid, odată cu plecarea acestuia în armată.

Doamna Ceauşescu nu s-a potolit nici după ce a devenit soţie cu acte în regulă. O idilă s-a înfiripat între ea şi medicul familiei, Abraham Schechter. Era şi el căsătorit, dar nu se sfia ca în fața personalului din casă să o mângâie pe fund. În 1973, acesta a murit în condiţii suspecte. Moartea sa nu a fost niciodată elucidată, iar gurile rele vorbesc de o răzbunare a dictatorului.

Pe lista celor care i-au picat cu tronc Elenei se numără şi unchiul lui Ion Iliescu, Eftimie Iliescu. O iubire interzisă a trăit şi alături de generalul Victor Stănculescu. Era unul dintre oamenii de încredere ai lui Nicolae Ceauşescu, dar şi preferatul Elenei.

De asemenea, tovarăşa era obsedată de soţiile demnitarilor comunişti şi a dat ordin să se monteze microfoane în locuinţele a 179 dintre aceştia, informează România Tv. Ea i-a pus microfoane în birou şi lui Nicolae Ceauşescu.

În ciuda infidelităţii, Elena Ceauşescu nu şi-a pus niciodată în pericol căsnicia, iar soţii Ceauşescu au pozat întotdeauna în cuplul perfect.

 

 
 
Loading...