Unde s-au infectat cei mai mulți români cu noul coronavirus. ”Putem opri creșterea”

Ultima actualizare:

    Petrecerile cu grupuri mari au reprezentant principala sursă de infectare cu noul coronavirus în Româniafoto: Shutterstock
Petrecerile cu grupuri mari au reprezentant principala sursă de infectare cu noul coronavirus în Româniafoto: Shutterstock

Într-o zi cu un nou record de infectări, premierul Ludovic Orban a anunțat, în cadrul ședinței de guvern, că petrecerile în grupuri mari au reprezentat principala sursă de infectare în România. ”Au fost identificate nunţi de 200, 250, 300 de persoane, 500 de persoane şi lucrul ăsta s-a şi văzut, pentru că în analiza surselor de transmitere a virusului, aceste evenimente private sunt pe primul loc”, a declarat Orban.

„Pe analizele făcute de Ministerul Sănătăţii, cele mai multe persoane s-au infectat de la evenimentele private şi din cauza asta Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă propune Guvernului, pe o perioadă de 30 de zile, prelungirea stării de alertă, să nu se mai permită organizarea de evenimente private.

Citește și:

LIVE CORONAVIRUS ROMÂNIA: Record nou! 4.016 cazuri noi și 66 decese în ultimele 24 de ore

Din controalele efectuate, raportările făcute de Ministerul de Interne a rezultat clar: noi am permis organizarea unor astfel de evenimente cu 50 de persoane maximum în spaţiul închis, 100 de persoane în spaţiul deschis - nu s-au respectat aceste reguli. Cele mai multe controale care s-au efectuat au arătat că a fost încălcată flagrant. Ca să nu mai spun de normele de protecţie a sănătăţii care ar fi trebuit respectate. Au fost identificate nunţi de 200, 250, 300 de persoane, 500 de persoane, botezuri şi alte petreceri în grup care au încălcat drastic şi lucrul ăsta s-a şi văzut, pentru că în analiza surselor de transmitere a virusului, aceste evenimente private sunt pe primul loc”, a declarat Ludovic Orban în cadrul şedinţei de guvern, potrivit Agerpres, citat de Digi24.

Citește și:

Polițiștii au oprit o nuntă cu 350 de persoane. Socrul mare, chiar fostul şef al Poliţiei Bihor!

Raed Arafat: nunțile, botezurile și mesele festive vor fi interzise

Şeful Executivului a punctat că România se află "într-un moment de cumpănă, de inflexiune" în privinţa cazurilor de COVID-19 şi a solicitat mobilizare maximă din partea instituţiilor implicate în prevenirea şi combaterea pandemiei cu noul coronvirus.

„Suntem într-un moment de cumpănă, de inflexiune. Putem opri creşterea numărului de cazuri, dar ca să reuşim atingerea acestui obiectiv, va trebui ca toate instituţiile implicate în prevenirea, în asigurarea respectării măsurilor de protecţie, în informarea constantă şi corectă a cetăţenilor despre evoluţia pandemiei să fie mobilizate la maxim şi, mai ales, să direcţionăm toate resursele umane pe care le avem şi toate acţiunile pe care le întreprindem, inclusiv controalele către acele zone în care rata de răspândire este mai mare şi unde există risc mai mare de răspândire”, a mai declarat Orban.

Evenimentele private, precum nunți, botezuri sau mese festive, atât în spațiile deschise, cât și la interior, vor fi interzise pe plan național, până la scăderea numărului de cazuri de coronavirus, a anunțat marți seară șeful DSU, Raed Arafat.

„Este foatre greu să se respecte regulile. Nu se poartă masca, pentru că asta e natura evenimentului, oamenii mai dansează. Soluția cea mai bună de protecție și necesară este oprirea evenimentelor pentru că sunt sursă de transmitere”, a spus Arafat.

Citește și:

S-a prelungit starea de alertă cu încă 30 de zile. Noile restricţii anunţate de Raed Arafat

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net