UPDATE Lăsat să moară de medicii incompetenți de la spitalul din Curtea de Argeș

Ultima actualizare:

    Andrei Turcu a murit după ce a fost văzut de trei medici
Andrei Turcu a murit după ce a fost văzut de trei medici

Cazul unui copil de 8 ani, din Curtea de Argeș, care a murit din cauza unui diagnostic pus greșit, a scos, astăzi, oamenii în stradă. Ei sunt revoltați din cauză că Andrei Turcu a fost, pur și simplu, lăsat să moară.

UPDATE. Premierul Victor Ponta şi-a exprimat regretul şi supărarea pentru tragedia produsă la spitalul din Curtea de Argeş. „Îmi exprim profundul regret şi evident supărarea când am văzut ce s-a întâmplat la Curtea de Argeş. Înţeleg, domnul ministru, că măsuri de sancţiuni s-au luat, important este însă să asigurăm şi condiţii, dar să avem şi responsabilitate atunci când se greşeşte. Nu ştiu, nu mă pot pronunţa, nu ştiu ce s-a întâmplat, am văzut doar că e o tragedie şi, când e o tragedie, nu cred că putem să trecem peste ea fără să tragem nişte concluzii, să încercăm să evităm pentru viitor acest lucru”, i-a spus Ponta ministrului sănătății, în şedinţa de guvern.

Spitalul din Curtea de Argeș a fost amendat cu 10.000 de lei pentru management de caz defectuos, în cazul lui Andrei Turcu.

Andrei a ajuns, vineri seara, la spitalul din Curtea de Argeș cu dureri abdominale. Medicul de gardă l-a diagnosticat cu o gastro-enterocolită şi sindrom de deshidratare severă şi a decis să-l interneze. Andrei a fost văzut şi de directoarea spitalului. Un al treilea medic l-a preluat, la schimbul de tură pe băieţel. Deşi starea lui se agrava, nimeni n-a făcut nimic. Copilul s-a prăpădit în braţele mamei sale, la numai o zi de la internare, potrivit ziarobiectiv.ro.

Părinții băiatului acuză faptul că diagnosticul de gastro-enterocolită a fost pus de medicul pediatru Sanda Cernat fără să fie solicitate analize sau alte investigații suplimentare.

Rezultatele autopsiei au scos la iveală amănunte șocante și confirm spusele părinților. Potrivit raportului necropsiei, cauza decesului a fost ”insuficiență cardio-respiratorie, pneumopatie acută survenită în condițiile unei infecții cu etimologie necunoscută” .

„Putea fi evitată această tragedie dacă se efecuta un minimum de investigaţii pe 17 aprilie, în seara în care copilul a fost internat. O ecografie, o radiografie, analize de sânge... orice. Dacă s-ar fi făcut, tragedia n-ar fi avut loc! Mama copilului a insistat vineri noaptea, când copilul a avut două convulsii, două crize în care micuţul s-a învineţit, să fie trimisă mai departe, să i se facă ceva băiatului, lucru care nu s-a întîmplat. I s-au administrat nişte perfuzii, iar, a doua zi dimineaţa, strigător la cer! Tatăl copilului a fost trimis să cumpere No Spa şi Furazolidon, două medicamente banale”, a declarat unchiul băiatului, Ion Turcu, citat de curier.ro.

Marți, când a venit să ridice trupul fiului său de la morgă, cu vocea gâtuită, tatăl a spus: „La ora asta trebuia să-mi iau copilul de la şcoală, nu de la morgă!”.

Mâine, Andrei va fi înmormântat. Între timp, părinții au depus o plângere la poliție pentru ucidere din culpă. Aceștia spun că este inadmisibil că fiul lor a fost văzut de mai mulți medici, însă nici unul nu a luat decizia de a-l transfera la Pitești.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net