Ursul din Buzău care a ucis zeci de animale va fi împușcat

Ultima actualizare:

    Ursul din Buzău care a ucis zeci de animale va fi împușcatFOTO: adevarul.ro
Ursul din Buzău care a ucis zeci de animale va fi împușcatFOTO: adevarul.ro

În curând, va fi împușcat ursul care a ucis zeci de animale din gospodăriile oamenilor din mai multe localități din județul Buzău. Ministerul Mediului a dat aviz ca vânătorii din zonă să lichideze fiorosul animal care a panicat întreg județul.

A fost panică printre localnicii din comuna buzoiană Pănătău, din cauza unui urs care a început să atace gospodăriile. Animalul a pătruns noaptea în gospodăria unei femei din satul satul Lacul cu Anini şi i-a luat porcul din coteţ. În urmă cu câteva zile, animalul a atacat mai multe gospodării din satul Begu, însă localnicii de acolo l-au alungat.

Oamenii nu mai dormeau nopțile, făceau zgomot cu vuvuzele, tigăi sau chiar au lăsat radioul să funcționeze și în toiul nopților pentru ca ursul înfometat să fie alungat. Localnicii au cerut sprijinul autorităților, dar avizul de împușcare sau relocare trebuia să vină de la Ministerul Mediului pentru că urșii sunt o specie protejată în țara noastră.

Oamenii spun că este vorba despre un urs foarte mare.  Animalul a atacat mai multe gospodării din satul Begu, însă localnicii de acolo l-au alungat, iar animalul a trecut dealul către Lacul cu Anini.

Luni, 2 aprilie, prefectul de Buzău, Carmen Ichim, a solicitat reprezentanţilor Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Gărzii Forestiere şi celorlalte instituţii care pot interveni în astfel de cazuri să analizeze situaţia din teren şi să întocmescă un raport exact. 

Specialiștii spun că un astfel de comportament al sălbăticiunii este specific ieşirii din hibernare când animalele coboară în localităţi pentru a-şi căuta hrană.

Ursul din Buzău va fi împușcat cu avizul Ministerului Mediului

Astăzi, 4 aprilie, reprezentanţii Prefecturii Buzău  a anunțat că Ministerul Mediului a dat aviz pentru împuşcarea ursului care i-a îngrozit pe localnicii din mai multe sate din judeţul Buzău, ucigând zeci de animale: oi, capre şi porci.

De la încălzirea vremii, animalul se plimba între localităţile buzoiene Pănătău, Colţi şi Bozioru. Ca urmare, gestionarul fondului de vânătoare, respectiv AJVPS Buzău trebuie să identifice ursul care a produs pagube locuitorilor din Colţi şi Pănătău şi apoi să treacă la recoltarea acestuia. 

Vânătorii trebuie să identifice cu exactitate exemplarul de urs care a produs pagube însemnate locuitorilor din zonele amintite şi să procedeze la recoltarea acestuia prin metoda «la pândă». De asemenea, în urma proceselor verbale întocmite anterior, se vor stabili şi despăgubirile ce vor fi acordate sătenilor ale căror gospodării au fost vizate de atacurile ursului, a anunțat Prefectura Buzău.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net