Preşedintele Klaus Iohannis s-a vaccinat anti-COVID-19, vineri, la ora 10,00, la Centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila".


Update 10.10: Klaus Iohannis a fost vaccinat împotriva noului coronavirus la Spitalul Universitar Militar Central "Dr. Carol Davila". El a fost imunizat cu vaccinul creat de cei de la Pfizer și a rămas 15 minute sub supravegherea medicilor.

klaus-vaccin.jpg

klaus iohannis
Klaus Iohannis s-a vaccinat vineri anti-covid-19
Sursă foto: Captură video

"Bună ziua! Tocmai m-am vaccinat. Este o procedură simplă, nu doare și vreau să subliniez că acest vaccin este sigur, este eficient și recomand tuturor vaccinarea. Vaccinarea, împreună cu respectarea măsurilor de restricție ne vor scoate din pandemie.Vă mulțumesc, vă doresc multă sănătate!", a declarat Klaus Iohannis, într-o declarație de presă. 

Șeful statului, Klaus Iohannis, s-a vaccinati vineri, 15 ianuarie, pentru a marca începutul celei de a doua etape a campaniei de imunizare. Sâmbătă se va vaccina și premierul Florin Cîțu, alături de membrii Executivului. În perioada următoare vor face vaccinul anti-Covid-19 și un număr ridicat de parlamentari, alături de judecătorii Curții Constituționale. 

"Nu am dorit nici eu, nici premierul, ca să zic aşa, în ghilimele, să ne băgăm în faţă. Ar fi fost, probabil, mesajul greşit, dar vineri începe a doua etapă de vaccinare în care este prevăzută vaccinarea, de exemplu, a personalului de învăţământ, a persoanelor de peste 65 de ani şi a persoanelor cu comorbidităţi, cu boli cronice, dar şi a personalului numit esenţial, de exemplu Administraţia Prezidenţială, Guvernul şi aşa mai departe. Şi pentru a marca debutul campaniei de vaccinare din etapa a doua, eu mă voi vaccina public vineri", preciza Iohannis.

Peste 167.600 de români s-au vaccinat până acum

În România, campania de vaccinare a început la 27 decembrie, cu personalul medical. Până joi seara, 14 ianuarie, peste 167.600 de români erau vaccinaţi cu serul produs de Pfizer. Ei îşi vor primi rapelul în perioada următoare, în paralel cu populaţia cuprinsă în etapa a doua.

 

 
 
Loading...