Aflat în vizită în Republica Moldova, preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko i-a surprins pe cei prezenţi ţinând un discurs în limba română.


Petro Poroşenko i-a surprins în mod plăcut pe moldoveni, când a vorbit în limba română. "În Republica Moldova mă simt ca acasă", le-a spus el moldovenilor din Bălţi.

Preşedintele ucrainean a susţinut un discurs la Bălţi, în cadrul unei vizite în Republica Moldova, relatează România TV. 

Câteva ore mai târziu, a vorbit din nou în română, la o conferinţă de presă de la Chişinău. "Stimaţi prieteni, sunt foarte bucuros de ocazia, de această vizită pe acest frumos meleag, Republica Moldova. Am plăcerea de a mă afla astăzi aici, alături de dumneavoastră, într-un cerc călduros de prieteni. Mă simt ca acasă", a spus Poroşenko. 

Poroşenko ştie limba română din copilărie, el născându-se la Belgrad.

Şi președintele ales de români, Klaus Iohannis, cu 54,50 % din voturi în al doilea tur al alegerilor prezidențiale de duminică este la origini neamț, dar născut și crescut în România, motiv pentru care vorbeşte la perfecţie limba română.

Klaus Iohannis a fost validat azi în funcția de președinte

Klaus Iohannis a fost validat azi în funcția de președinte
 
 
Loading...