VIDEO ŞOCANT! Copii legaţi de pat, la Spitalul Judeţean Buzău

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Imagini îngrozitoare în secţia de Pediatrie de la Spitalul Judeţean din Buzău. Copilaşii bolnavi sunt legaţi de mâini şi de picioare de pătuţuri pentru a nu le deranja pe asistente şi pe infirmiere.

Micuţii au vârste cuprinse între 2 şi 12 ani şi sunt internaţi fără părinţi în spital. Majoritatea copilaşilor care sunt legaţi de pat cu faşă suferă de ADHD sau de alte afecţiuni psiho-motorii.

Potrivit unor surse din spitalul judeţean, citate de sansanews.ro, copiii sunt sedaţi odată cu venirea nopţii pentru a nu crea probleme suplimentare cadrelor medicale.

Medicul pediatru, Carmencita Pricop spune că astfel de practici nu sunt tocmai potrivite, dar că în lipsa personalului medical auxiliar care să aibă grijă de copiii fără părinţi sunt necesare şi se practică şi în spitale mai mari din Bucureşti.

"Poate prin intermediul dumneavoastră , al presei, cineva de acolo de sus din minister o să vadă cam care este situaţia în spitalul judeţean Buzău şi o să ia măsurile care se impun", a mai declarat medicul.

După ce imaginile au fost făcute publice, asistentele au venit să dezlege micuţii

simeon stalpnicul png

La secţia de pediatrie a spitalului din Buzău, copilaşii parcă sunt prizonieri. Sunt legaţi de paturi şi plâng pentru că nu îşi pot folosi mânuţele. Micuţii, care suferă de diverse afecţiuni sunt trataţi cu indiferenţă de infirmiere pentru că provin din centre de plasament.

simeon stalpnicul png

Reprezentanţii spitalului spun însă că i-au legat ca o măsură de siguranţă, pentru că altfel ar exista riscul ca aceştia să-şi lovească branulele sau chiar să cadă din paturi. Părintele unui copil internat la secţia de pediatrie a spitalului ne-a arătat cum sunt îngrijiţi micuţii, sau mai bine spus cum sunt legaţi de mâini şi picioare cu feşe de gratiile paturilor ca să nu deranjeze personalul.

Medicul de pe secţie spune că este vorba doar despre copiii abandonaţi şi recunoaşte că măsura nu este tocmai corectă, însă spune că lipsa personalului medical i-a făcut să aplice această metodă.

"Sunt măsuri ca să nu-şi scoată branulele sau ca să nu cadă din pat!"

simeon stalpnicul png

medic la Spitalul Judeţean Buzău

La insistenţele jurnaliştilor, cadrele medicale din acest spital i-au dezlegat pe micuţi şi au recunoscut că practica nu este recomandată în aceste cazuri. Conducerea spitalului a refuzat să furnizeze un punct de vedere oficial.

Atât poliţia, cât şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Buzău au declanşat anchete, după ce au fost difuzate imagini cu micuţii din centrele de plasament, legaţi de paturi. "Cine este vinovat va plăti pentru acest lucru, dar în primul rând să vedem rezultatele anchetei. Directorul spitalului a fost chemat să explice şi vă spun că vor fi luate toate măsurile care se impun în acest caz", a spus Cristinel Bâgiu, Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net