VIDEO UPDATE Scandal la Bac! 100 de elevi de la «Bolintineanu» luaţi de la examen şi duşi la audieri

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

După examenul de Bac vor da cu subsemnatul la Poliţie! 100 de elevi de clasa a XII-a care susţin vineri ultima probă la Bacalaureat la liceul „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală, vor fi duşi de poliţişti la audieri după finalizarea examenului.

UPDATE 14.54: Şeful Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, Bogdan Staicu, a susţinut vineri că nu s-a renunţat la audieri în cazul fraudei de la Bacalaureat la Liceul “Dimitrie Bolintineanu”, iar în prezent aproximativ douăzeci de elevi sunt audiaţi ca martori la Poliţia Capitalei. Cei douăzeci au cerut să fie astăzi audiaţi de procurori. Deşi, iniţial era vorba de 100 de elevi, autorităţile au spus că 250 de elevi vor fi citaţi în cursul săptămânii.

“Există o informaţia eronată, nu s-a renunţat la audieri. La Poliţia Capitalei se fac audieri. În jur de 20 de elevi. Alţii vor fi audiaţi în zilele următoare şi mâine cu o pauză duminică'', a explicat Staicu, potrivit Agerpres.

UPDATE 14.05: Unul dintre elevii care au trecut vineri prin audierile poliţiştilor şi procurorilor la Liceul “Dimitrie Bolintineanu” a relatat pentru adevarul.ro că au elevii au fost duşi după examen în două laboratoare ale liceului. "După ce am terminat examenul, poliţiştii ne aşteptau la ieşire şi ne-au dus pe toţi în două laboratoare din liceu, unde ne-au cerut întâi actele de identitate şi ne-au spus să aşteptăm de la 12 până acum, adică aproape două ore", povesteşte unul dintre elevi. Acesta susţine că nu au fost percheziţionaţi, ci doar legitimaţi şi lăsaţi să aştepte, iar părinţii au putut să le trimită, prin poliţişti, apă şi mâncare.

Poliţist către o mamă care îşi aşteaptă copilul de la examenul de Bacalaureat: ”Puteţi să le duceţi apă acum”

UPDATE 13.10: Elevii de la liceul "Dimitrie Bolintineanu" vor fi lăsaţi să plece acasă. Ei nu vor mai fi duşi vineri la audieri, urmând să fie chemaţi în baza unei citaţii în cursul săptămânii viitoare.

"Procurorul de caz a luat decizia de la renunţa la transportul copiilor la Poliţia Capitalei şi Direcţia Generală Anticorupţie. S-a declanşat o procedură de citare legale. În următoarele minute, elevii vor fi lăsaţi să plece acasă, iar în cursul săptămânii viitoare urmează să fie chemaţi pentru audieri",  a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae.

UPDATE 12.52: Întrebat cum comentează scandalul de corupţie de la bacalaureat şi cercetările care au loc, Victor Ponta a răspuns: “Dacă există corupţie, e foarte bine ca acest lucru să fie combătut, iar profesorii care luau mită pentru subiecte trebuie să răspundă pentru faptele lor.”

Pe de altă parte, Ponta a arătata anumite rezerve faţă de faptul că circa 100 de elevi au fost luaţi la audieri cu autobuzul. “Sper doar ca lucrurile acestea să se desfăşoare conform procedurilor. După ce am văzut anul trecut  procurorii domnului Băsescu şi domnului Morar fugărind oamenii prin sate, acum văd că iau elevi cu autobuzul. Începe să arate ca o societate de dinainte de 1989”, a mai declarat premierul, potrivit rtv. Net

“N-aş vrea ca pe baza unei acţiuni legale şi normale să ajungem la scenele de pe vremea comunismului de anul trecut când procurorii domnului Morar fugăreau oamenii prin sate să spună cum au votat”, a conchis Ponta.

UPDATE 12.25: La poarta liceului "Dimitrie Bolintineanu" s-a iscat un adevărat scandal între părinţi şi poliţişti. Oamenii legii au venit cu un autobuz pentru a-i duce pe elevi la audieri, la Poliţia Capitalei. Nemulţumiţi, părinţii au format un cordon uman în jurul maşinii pentru a-i împiedica pe poliţişti să plece. Mai mulţi părinţi au devenit violenţi, iar poliţiştii au încercat să-i calmeze.

Elevii luaţi cu autobuzul de poliţie, părinţii sunt disperaţi: ”Când a ieşit copilul din examen i-a zis eşti pe listă, mergi la DNA la audieri!”

Când vor ajunge la sediul poliţiei, un negociator va sta de vorbă cu fiecare elev în parte, despre situaţia creată la liceul Dimitrie Bolintineanu. În prima zi de Bacalaureat, mai multe profesoare au fost prinse cu bani asupra lor.

"Nu va fi reţinut nimeni. Vrem doar să vorbim cu ei. Cei care au probleme, nu se simt bine pot pleca acasă, dar în zilele următoare vor merge şi ei la audieri. Fiecare părinte va fi informat cu privire la copilul său", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae.

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Aceştia vor da declaraţii în legătură cu scandalul fraudei la examenul de Bacalaureat, în urma căruia directoarea liceului lor a fost arestată preventive, informează adevărul.ro.

simeon stalpnicul png

Mai mulţi poliţiştii se află în acest moment la liceul şi au mandate de aducere pentru cel puţin o sută de elevi. Autorităţile aşteaptă elevii vizaţi la poarta liceului. Părinţii care îşi aşteptau odraslele să iasă de la examen sunt foarte revoltaţi de acţiunea poliţiştilor. La poarta liceului s-a iscat un adevărat scandal.

Elevii vor fi audiaţi atât la Direcţia Generală Anticorupţie, cât şi la sediul Poliţiei Capitalei.

Citeşte şi:

Şi-au ascuns şpaga de la elevi în sutiene

Au dat Bac-ul la mate cu poliţia în spate

Şpagă la Bac, la Liceul "Dimitrie Bolintineanu": profesorul de Religie strângea bani

Hai, neamule, ia Bac-ul la ofertă! Costă 600 €

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
urs freepik jpg
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net