Vin bani de la stat pentru antreprenori! Start pentru Programele IMM Invest, IMM Factor și IMM Agro Invest

Ultima actualizare:

    Antreprenorii sunt ajutați de stat prin diverse programe de finanțare
Antreprenorii sunt ajutați de stat prin diverse programe de finanțare

Ministerul de Finanțe a demarat finanțarea a trei programe, în ediția 2021. Este vorba despre IMM Invest, IMM Factor și IMM Agro Invest, care vor fi implementate de către Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

Guvernul a aprobat pe 10 martie continuarea programelor IMM Invest, IMM Factor și a subprogramului IMM Agro Invest, cu alocarea plafoanelor de garantare pe fiecare program.

„În paralel cu derularea procesului legislativ, inițiat de către Ministerul Finanțelor, FNGCIMM a început procedura de alocare a plafoanelor de garantare ce vor fi distribuite în cel mai scurt timp finanțatorilor. Plafonul de 15 miliarde lei, de care dispune IMM Invest, din care 1 miliard de lei este rezervat subprogramului IMM Agro Invest, este deja suprasubscris de către finanțatori, iar acesta este un semnal extrem de bun pentru economie. Avem toate motivele să fim încrezători că sistemul bancar va continua finanțarea companiilor și susținerea mediului de afaceri. Vreau să-i asigur pe antreprenori și pe finanțatorii programului cp vom operaționaliza în cel mai scurt timp noile facilități”, a declarat Dumitru Nancu, directorul general FNGCIMM.

60.000 de antreprenori vor fi finanți prin cele 3 programe ale Ministerului de Finanțe

Prin cele trei programe, autoritățile estimeză că vor fi susținuți 60.000 de întreprinzători. Aceștia se vor alătura celor peste 25.600, care au primit bani în etapa 2020, doar prin Programul IMM Invest.

Progamul IMM Invest va acorda 14 miliarde de lei 

  • Progamul IMM Invest a fost modificat prin Ordonanță de Guvern, astfel că s-au extins categoriile de beneficiari, s-a prelungit valabilitatea schemei de ajutor de stat și au fost incluși la finanțare producătorii de vinuri și bere. În cadrul acestui program, Ministerul Finanțelor, va acorda în 2021, garanții de stat în valoare de 14 miliarde de lei pentru credite contractate de microincreprinderi și intreprinderile mici și mijlocii, pentru finanțarea investițiilor și pentru asigurarea capitalului de lucru.

Comisioanele sunt zero, iar dobânda va fi subvenționată, în primele opt luni de la semnarea contractelor de credit. 

Granturile sunt suportate de către Ministerul Finanțelor, prin schema de ajutor de stat atașata programului.

Programul IMM Factor va acorda 1 miliard de lei

  • Programul IMM Factor va asigura accesul IMM-urilor la finanțarea creditului comercial, în vederea asigurării de disponibilități bănești pentru plata furnizorilor sau a salariilor.

Ministerul Finanțelor va acorda anul acesta garanții de stat de 1 miliard de lei. Schema de ajutor de stat care susține programul a fost prelungită pană la 30 iunie 2021.

Subprogramul IMM Agro Invest, plafon de grantare de 1 miliard de lei

  • Subprogramul IMM Agro Invest are un plafon de garantare de 1 miliard de lei și este destinat susținerii IMM-urilor din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii și asectorului alimentar.

Cu o facilitate în plus, față de IMM Invest, IMM Agro Invest are o componentă de grant de 10% din valoarea finanțării, facilitați la rambursarea ratelor și o perioadă de grație la acordarea creditului, de până la 24 de luni.

La fel ca și în cazul celorlalte programe, întreprinzătorii, pot accesa IMM Agro Invest pâna pe 30 iunie 2021.

”Invităm toate instituțiile de credit interesate să transmită FNGCIMM și Ministerului Finanțelor cererile de înscriere în noul subprogram, precum și solicitarile lor de alocare de limite în cadrul noului subprogram”, anunță autoritățile.

Citește și: 

Platforma IMM Invest a fost preluată de STS. Câte cereri au fost depuse în prima oră

Programul de guvernare al Cabinetului Cîțu. Principalele obiective ale noului guvern

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net