Violeta Alexandru anunţă desfiinţarea a 20 de companii municipale. Care e prima pe listă

Ultima actualizare:

    Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta AlexandruFoto: News.ro
Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta AlexandruFoto: News.ro

Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, anunţă desfiinţarea Companiei Municipale Turistică, urmată de desfiinţarea altor 19 companii municipale care funcţionează la nivelul Primăriei Generale.

Alexandru afirmă că vor fi păstrate doar patru dintre companiile existente în prezent la nivelul administraţiei general, respectiv: Servicii Transport Bucureşti (STB), Trustul Clădiri Metropolitane, Energetica Servicii şi Termoenergetica, despre care preşedintele PNL Bucureşti afirmă că au fost înfiinţate legal.

Într-o conferinţă de presă organizată duminică dimineaţă, liderul PNL Bucureşti, Violeta Alexandru a anunţat că PNL „apreciază că nu sunt justificate aceste companii, de altminteri şi instanţa a găsit de cuviinţă, prin deciziile pe care le-a luat, să certifice acest lucru”, anunță News.ro.

Vor fi păstrate STB, Trustul Clădiri Metropolitane, Energetica Servicii şi Termoenergetica

„Vom trece la desfiinţarea primei companii înfiinţate de PSD Gabriela Firea: Compania turistică Bucureşti. Continuăm cu celelalte companii, până la 20 de companii care vor fi desfiinţate. Patru dintre ele, înfiinţate legal, vor fi eficientizate pe baza legislaţiei privind guvernarea corporativă. Consiliul de Administraţie şi managerii în cursul acestui an, vor fi angajaţi prin concurs. Cele patru companii care vor rămâne - STB ,Trustul de Clădiri Metropolitane, Energetica Servicii şi Termoenergetica - vor avea curând o nouă conducere cu un mandat clar de a organiza procesul de selecţie competitivă a managerilor care vor eficientiza aceste companii. Restul companiilor vor fi desfiinţate”, a anunţat Violeta Alexandru, duminică. Preşedintele PNL Bucureşti a precizat că partidul are convingerea că în piaţa liberă din Bucureşti există „suficienţi furnizorii de servicii care pot pune pe masă oferte clare, la preţuri competitive” fără a fi nevoie de existenţa unor companii municipale care  „să se alimenteze exclusiv cu fonduri de la bugetul public”. 

Consilierul general liberal Andrei Badiu, şef al comisiei care monitorizează companiile de la nivelul Primăriei Capitalei, spune că în companiile municipale lucrează 20.000 de oameni, dintre care 15.000 la STB şi Termoenergetica.

Citește și:

Cine este David Burghiu, directorul Termoenergetica, pe care Nicușor Dan a anunțat că-l dă afară. Are un salariu uriaș

Dispecerat Termoenergetica. Câți oameni sună disperați că mor de frig în casă și nu li se răspunde

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net