Viorel Motoi, fiul mamei Omida, a fost eliberat de trei zile: «Nu am voie să ies din curte 6 luni»

Ultima actualizare:

    Viorel Motoi respectă  cu sfinţenie obligaţiile  impuse, altfel se  întorce după gratii (Fotografii: Roberto Sălceanu)
Viorel Motoi respectă cu sfinţenie obligaţiile impuse, altfel se întorce după gratii (Fotografii: Roberto Sălceanu)

România a intrat în era arestului la domiciliu. Mai multe persoane reţinute preventiv au schimbat celula cu propria locuinţă. Stau închise în casă şi visează la ziua când vor avea voie să facă orice le trece prin cap. Printre ei se află şi Viorel Motoi. Iată cum îşi petrece el o zi din viaţă!

Primii arestaţi la domiciliu au ajuns, deja, la casele lor şi încearcă să se acomodeze cu noul statut. Printre ei, şi Viorel Motoi (53 de ani), fiul vestitei ghicitoare mama Omida, un lider important al romilor. Bărbatul a ieşit pe poarta Penitenciarului Rahova vineri seară, după trei luni de arest preventiv. L-au aşteptat, cu lacrimi în ochi, soţia, dar şi cei zece copii ai săi. Noi i-am făcut o vizită, ieri, la prânz, la locuinţa sa din Bucureşti.

Vicepreşedintele Staborului este la curent cu ştirile. Zilnic, citeşte presa

simeon stalpnicul png

L-am găsit în curte. Stătea, împreună cu familia la masă. Ne-a întâmpinat cu zâmbetul pe buze, dornic să primească musafiri. „Nimic nu e mai sfânt ca libertatea. Chiar dacă stau în casă, sunt alături de cei dragi. Le mulţumesc judecătorilor de la Buftea că mi-au, demonstrat, ca reprezentant al etniei, că puterile sunt separte în stat şi că se aplică legea aşa cum trebuie. Poliţiştii de le Secţia 9, de care aparţine, au venit sâmbătă la mine şi mi-au adus la cunoştinţă obligaţiile şi drepturile pe care le am. Nu am voie să părăsesc perimetrul curţii, decât atunci când sunt chemat de organele de cercetare, şi pot vorbi la telefon", ne-a mărturisit, fericit, Viorel Motoi.

Se uită la televizor şi se relaxează în vârful patului

simeon stalpnicul png

La serviciu nu are voie să se ducă, deşi el este mediator de conflicte şi vicepreşedintele Staborului ţigănesc. Îşi umple timpul, însă, cu treburi casnice. Dă zăpada din curte, taie lemne, se joacă cu copiii, iar după-amiază se urcă în vârful patului şi se uită la televizor.

Joacă „Piticot” cu cei mici

simeon stalpnicul png

„Aşa arată o zi de-a mea închis în casă. Dar, nu mă plâng. În puşcările sunt condiţii mizerabile. E jale. Deţinuţii fac baie de două ori pe săptămână, iar lenjerie, perne şi pijamale nu ai dacă nu vii cu ele de acasă. Cel mai bun lucru pentru mine a fost că l-am întâlnit, în arestul Poliţiei Capitalei, pe doctorul de acolo. Am hepatita C şi diabet, iar el m-a tratat ca pe un om, nu ca pe un puşcăriaş", povesteşte Viorel. Liderul romilor poate sta închis în casă până la şase luni, după care va primi sentinţa definitivă. Fie va fi condamnat şi se va întoarce după gratii, fie i se va reda libertatea. Acesta era arestat preventiv pentru tăinuire şi şantaj.

335 de persoane au ieşit de după gratii, în urma noului Cod penal

În perioada 1- 14 februarie, au fost dispuse, la nivel naţional, măsuri preventive, în conformitate cu prevederile noului Cod de procedură penală, faţă de 335 de persoane, anunţă Poliţia Română. Dintre acestea, 24 sunt arestate la domiciliu, 301 sunt eliberate sub control judiciar şi alte 10 pe cauţiune. Pentru evidenţa acestora a fost dezvoltată o aplicaţie informatică.

AUDIO Cristian Cioacă începe luni serviciul la Poliţia Piteşti!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net