”Premierul perle”, așa poate fi numită Viorica Dăncilă de când a început să scoată pe gură nenumărate bâlbe. Neatenția, neștiința sau emoțiile? Ce o face de fapt pe femeie să se facă de râs în fața unei țări întregi.


Ori de câte ori iese în public, premierul României ne-a obișnuit fie să stâlcească cuvinte, fie să nu vorbească corect gramatical sau să pară că nu stăpânește deloc domeniul despre care vorbește.

Citește de pe foile scrise de consilieri, de pe bilețelele salvatoare primite de la echipa sa ori așteaptă să i se sufle răspunsul, așa cum a făcut-o și în emisiunea lui Victor Ciutacu, de la sfârșitul lunii aprilie.

Întrebată dacă se fac stadioanele pentru Euro 2020, aceasta a spus că da și a început să le enumere: ”Se vor face. Aţi văzut că deja sunt trei stadioane care deja se fac. Dinamo, Rapid şi ăăăă... Giulești”, Ciutacu îi spune că Giuleși și Rapid e același lucru, după care se uită disperată în dreapta, cineva îi suflă răspunsul corect și completează: ”Dinamo, Giuleşti şi Arcul de Triumf, cel de rugby”.

Exemple de gafe

Dar bălbele nu se opresc aici. Iată câteva dintre ele: ”Țin să subliniez, totodată, că pentru mine, ca prim-ministru, criticile aduse Guvernului de către opoziția parlamentală”, ”Programul de guvernare al PSD a avut de la început parte de o respingere automată din partea adversarilor parlamentari pe care îi reprezint”, ”Adoptăm în perspectiva Euro 20 20”, ”M-ați întrebat de autostrada București-Pitești...stadiul autostrăzii Sibiu”, ”Orice om îi este frică de o pângere penală”, ”Sfinția voastră, i am very glad for this oportunity”, perla scoasă la întâlnirea cu Papa. Astăzi, în ședința de Guvern a anunțat că vor fi dați 10.000 de lei pentru refacerera spitalului ars de la Bacău, în condițiile în care incendiul a avut loc luna trecută la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași.

Premierul, sponsor al PSD

Viorica Dăncilă are 54 de ani și vine din fieful lui Liviu Dragnea, de la Teleorman. A fost profesoară la Videle, inginer la Petrom, după care a intrat în politică.

În ultimii ani a fost europarlamentar, poziție din care câștiga la Bruxelles 20.000 de euro pe lună. O parte consistentă din sumă ajungea la partid, fiind de altfel recunoscută ca un sponsor important al PSD, dar și ca un vasal al lui Liviu Dragnea.

Din 18 ianuarie 2018, aceasta a fost numită prim-ministru.  

 

 
 
Loading...