După înfrângerea înregistrată de Viorica Dăncilă la alegerile prezidenţiale, în interiorul partidului se ascut cuţitele şi se conturează taberele. Surse social-democrate au declarat pentru HotNews.ro că liderul PSD Buzău şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, ar fi purtat discuţii cu Viorica Dăncilă şi apropiaţii acesteia pentru o preluare a partidului fără scandal.


Alături de Marcel Ciolacu ar putea veni Lia Olguţa Vaslescu şi Claudiu Manda. Acest lucru s-ar putea întâmpla chiar marți, 26 noiembrie, când Viorica Dăncilă e aşteptată să-şi dea demisia la şedinţa CEX. Şi Gabriela Firea ar fi interesată să intre în competiţia pentru funcţia de preşedinte PSD. 

Atacurile la nivelul conducerii PSD au început deja, iar primul care a dat tonul este baronul de Giurgiu Niculae Bădălău, care a criticat staff-ul de campanie al lui Dăncilă şi a cerut analiză în partid.”De doi ani, trei ani, peticim lucrurile şi nu luăm decizii radicale. Şi lucrul ăsta ne-a costat pe toţi”, a declarat Niculae Bădălău.

Pentru Viorica Dăncilă, bomboana pe colivă a reprezentat-o readucerea în sânul PSD a controversatului Gabriel Oprea. Acesta a apărut duminică seara în sediul central al partidului din Kiseleff. Misterul a fost lămurit de Viorica Dăncilă: ”Am făcut protocol de colaborare cu sindicatele, cu CNSLR Frăţia, cu cel al militarilor în rezervă, iar liderii sindicatelor fac parte din CEx. Toţi au funcţia de vicepreşedinţi în CEx. Au drept de vot. Sunt 5 sindicate, sunt 5 lideri.”

La nici 12 ore după ce Viorica Dăncilă a anunţat că Gabriel Oprea este vicepreşedinte PSD, Gabriela Firea se delimitează de această decizie pe care o consideră „un gest sfidător. Doamne, chiar vreţi să ieşim pe uşa din dos a istoriei?”, a scris Firea pe Facebook. Şi Mihai Fifor a criticat decizia: „Nu putem începe reconstrucţia PSD cu oameni care nu mai au nimic de a face cu ceea ce ar trebui să devină acest partid. Trebuie să începem să promovăm o garnitură politică nouă, care să ofere o perspectivă credibilă, cu adevărat promiţătoare”.

 
 
Loading...