VRANCEA. 12 muncitori blocați într-un vagon-remorcă, din cauza apelor. Cum au fost salvați

Ultima actualizare:

    Inundațiile au făcut prăpăd în țarăFoto: News.ro
Inundațiile au făcut prăpăd în țarăFoto: News.ro

Ploile fac prăpăd în România. Autorităţile au intervenit, în ultimele 24 de ore, în aproape 50 de localităţi din 18 judeţe şi în Capitală, afectate de ploi şi furtuni, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). La Nereju, în judeţul Vrancea, 12 muncitori au fost blocaţi într-un vagon-remorcă, după ce nivelul apei în zonă a crescut.

"Având în vedere situaţia de la nivelul localităţii Nereju, unde 12 persoane, aflate într-o zonă forestieră, au rămas izolate  din cauza creşterii nivelului şi debitului râului Zăbala, în cursul zilei de astăzi s-au suplimentat forţele de intervenţie, cu echipaje de la ISU Bacău şi ISU Covasna. Pentru gestionarea situaţiei de urgenţă, în prezent se acţionează din partea ISU Vrancea sub coordonarea inspectorului şef, colonel Chiscop Flaviu, cu 19 pompieri (ofiţeri şi subofiţeri), 11 salvamontişti ai Servicului Salvamont, respectiv câte un echipaj din judeţele Vrancea, Bacău şi Covasna, 8 jandarmi de la IJJ Vrancea şi SVSU Nereju cu 5 voluntari coordonaţi de primarul comunei Nereju”, a transmis ISU Vrancea.


    Muncitorii, salvați cu un sistem provizoriu tip tiroliană Foto: News.ro
Muncitorii, salvați cu un sistem provizoriu tip tiroliană Foto: News.ro

Instituţia a anunţat că s-a reuşit realizarea unui un sistem provizoriu tip tiroliană şi un salvamontist a ajuns la persoanele izolate. Cu ajutorul acestui dispozitiv, și după o operațiune dificilă, toți cei 12 muncitori au fost salvaţi. Primul salvat a fost un adolescent de 16 ani, iar printre ultimii, şapte bărbaţi, cu vârste cuprinse între 32 şi 70 de ani. 

Citește și:

Cod portocaliu de ploi torenţiale, vijelii şi grindină, în 13 judeţe. Aproape tot restul ţării, sub avertizare Cod galben

Un bărbat din județul Neamț a murit după ce a fost luat de viitură

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net