Străzi închise și multă aglomerație la Sibiu. Mâine se vor reuni aici 27 de șefi de state și guvern ai țărilor europene. Waze a creat deja evenimentul Summit-UE, pentru a veni în sprijinul cetățenilor și al turiștilor.


Aplicația arată restricțiile auto din zona centrală, respectiv din apropierea locului de desfășurare a Summit-ului, și le oferă utilizatorilor rutele ocolitoare pentru a putea circula în aceste zile, în condiții normale. Pe aplicație apar toate străzile închise.  

Summit-ul de mâine care se va desfășura la Sibiu va reuni 27 de şefi de stat şi de guvern ai ţărilor europene, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt, aproximativ 800 de jurnalişti și peste 100 de traducători.

În jurul lor s-a construit un adevărat scut de securitate.

waze-aplicatie-summit-sibiu.jpg

Așa arată aplicația Summit-UE creată de Waze
Așa arată aplicația Summit-UE creată de Waze
În cadrul întâlnirii este de așteptat ca împreună să cadă de acord asupra unui document care să vorbească despre viitorul UE.

Despre ce se va discuta la Summit-ul UE de la Sibiu

În urmă cu doi ani, Comisia Europeană a propus un sondaj printre cetățenii europeni în care au inserat cinci scenarii pentru viitor.

Rezultatele acestei analize sociologice va fi prezentat la Sibiu, iar liderii europeni ar urma să decidă care este cursul viitorului, ținând cont și de opțiunile cetățenilor.

Cele cinci variante propuse sunt:

- Menţinerea cursului actual;

- Accent exclusiv pe piața unică;

- Europa cu mai multe viteze;

- Mai puţin, dar mai eficient;

-  Mult mai mult, împreună.

Este de așteptat ca într-un limbaj diplomatic, liderii europeni să insiste pe una din aceste variante.

 

 
 
Loading...