Ne lăsaţi pe mâna hoţilor?

Ultima actualizare:

Au strigat, au fluierat, dar tot vor fi disponibilizaţi.

CITIŢI ŞI:

UPDATE- Grevă spontană la Poliţia Comunitară din Galaţi. Agenţii cer demisia conducerii

Numărul poliţiştilor comunitari va scădea la Galaţi, de la 710 la 290, principalii vizaţi de şomaj fiind agenţii care fac de pază la instituţiile publice din oraş, în principal şcolile, dar şi pe stradă.

„Noi avem salarii de 700 - 800 de lei, am stat în stradă la minus 20 de grade Celsius şi la plus 40 şi tot pe noi, amărâţii, ne dă afară! Avem rate şi nu le vom mai putea achita!", a spus agentul principal Claudia Iordache.

VIDEO/Biblia interlopilor: violenţe fără vărsare de sânge, amantele sunt necesare şi respectul pentru mamă

Până la 1 septembrie, din şcoli vor dispărea circa 10.000 de cadre didactice şi personal auxiliar, adică profesori, femei de serviciu, portari etc. În afară de aceste disponibilizări, sute de profesori se pregătesc să părăsească învăţământul, pentru că salariile au scăzut.

„Un profesor debutant avea 950 de lei, dar salariul a scăzut la mai puţin de 700 de lei. Va creşte numărul de semianalfabeţi, pentru că nu vor mai fi profesori la liceu şi nici părinţii din mediul rural nu îşi mai permit să trimită copiii în altă comună sau la oraş, pentru continuarea studiilor", ne-a spus Aurel Cornea, preşedintele FSLI.

Numărul vameşilor, al gardienilor din închisori, al poliţiştilor şi al funcţionarilor va scădea considerabil, iar românii vor fi lăsaţi la mâna infractorilor. Din spitale, lipsesc cel puţin 3.000 de medici şi zeci de mii de asistenţi medicali şi avem 1,9 medici la mia de locuitori, jumătate din cât au ţările din UE.

«Cine va mai munci în ţara asta?»

Ana, 34 de ani: "Vor pleca toţi să muncească afară, cei bine pregătiţi. Cine va mai munci în ţara asta? Noi vom rămâne aici, să ne chinuim. Eu am plătit şi firele cu care m-au cusut după ce am născut!"

Marius, 32 de ani: "Trăim într-o ţară ca vai de ea! O să fie din ce în ce mai rău. Cred că dacă, dau afară şi vameşi, traficanţii de droguri vor foarte bucuroşi. Cu poliţişti mai puţini, va fi raiul hoţilor!"

Maria Manea, 55 de ani: "Am pensie de 385 de lei, viaţa a devenit un chin. Uite, pompierii de la Giuleşti, cum şi-au riscat ei viaţa, intră primii în foc. Am auzit că şi pe ăştia îi împuţinează şi le-au tăiat şi din salarii."

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net