«Porcina mi-a luat şi copilul şi iubita!»

Ultima actualizare:
Prima victimă de anul acesta
Prima victimă de anul acesta

Tânăra de 23 de ani din Prahova, infestată cu virusul AH1N1, al cărei bebeluş a murit, luni, la o zi de la naştere, s-a stins ieri, la prânz, la Maternitatea Ploieşti.

Elena Tameş, din Cărbuneşti, gravidă în şapte luni, a ajuns la spital miercurea trecută acuzând simptomele unei viroze respiratorii.

Starea tinerei s-a agravat rapid, iar vineri Institutul Cantacuzino a confirmat că tânăra suferea de gripă porcină. Medicii ginecologi au decis, sâmbătă dimineaţă, să o supună unei operaţii de cezariană.

„Fătul avea doar 900 de grame, cu o stare generală proastă şi nu a trăit decât o zi", a spus Călin Boeru, directorul Maternităţii Ploieşti.

Fata a fost ţinută în viaţă cu ajutorul aparatelor, iar ieri a murit.

A murit răpus de gripa porcină

Gripa porcină a îmbolnăvit grav un ieşean

„Salonul a fost izolat şi am luat toate măsurile necesare pentru a nu se răspândi virusul. Deocamdată, nu ştim de unde a contactat AH1N1", ne-a spus Călin Boeru. Nimeni din familia tinerei nu prezintă simptome de gripă porcină.

Elena a avut câteva probleme de sănătate şi înainte. În luna noiembrie, s-a internat pentru unele probleme ginecologice, iar în decembrie, ea s-a îmbolnăvit din nou, de data aceasta de pneumopatie acută interstiţială. Săptămâna trecută a avut din nou simptome de răceală.

„Era bolnavă de câteva zile şi nu a vrut să meargă la medic. Nu cred că e vorba de gripa aceasta pentru că la noi nu au venit medicii să facă investigaţii, să izoleze casa, să ne pună carantină. Ultima dată când am văzut-o mi-a făcut cu mânuţa... că se face bine", a spus Bogdan Mantea, iubitul fetei.

Cei doi tineri urmau să facă nunta anul acesta şi deja cumpăraseră haine şi cele necesare pentru bebeluşul pe care îl aşteptau. Nici mama fetei nu crede varianta medicilor.

„Eu nu cred că are boala asta. Nu a fost plecată nicăieri, nu mergea cu autobuzul, soţul o ducea şi o aducea de la muncă. Cineva ar trebui să ne dea o explicaţie", spune Elena Ciupitu, mama fetei.

Prima victimă de anul acesta

O femeie de 29 de ani din Târgu Frumos, murit sâmbătă noaptea la Spitalul „Sfântul Spiridon" din Iaşi, unde se afla internată cu mai multe boli cronice. Institutul „Cantacuzino" a confirmat, ieri, că tânăra a fost atinsă de virus. Alina Pandeli a început să se simtă rău pe 11 ianuarie.

A luat virusul din Egipt
A luat virusul din Egipt

„Avea simptomele unei răceli. După câteva zile nu mai putea să respire, iar buzele şi unghiile le avea albastre", a povestit mama Alinei. După două zile în care a trăit numai pe aparate, tânăra a decedat.

A luat virusul din Egipt

Duminică noaptea, Constantin Lepădatu (61 de ani), preşedintele Ordinului Arhitecţilor, Filiala Teritorială Iaşi-Vaslui, a murit diagnosticat cu virusul AH1N1. Bărbatul a fost internat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi pe 7 ianuarie.

16 cazuri de gripă porcină confirmate în România
16 cazuri de gripă porcină confirmate în România

Medicii ieşeni spun că a ajuns în stare gravă şi că şansele de supravieţuire au fost mici de la bun început. Cel mai probabil, reputatul arhitect ieşean a contactat virusul în timpul unei excursii făcute în Egipt la sfârşitul anului trecut.

16 cazuri de gripă porcină confirmate în România

Ministerul Sănătăţii a anunţat, ieri, că, până în prezent, au fost confirmate, la nivel naţional, 16 cazuri de gripă. Dintre acestea, 13 au fost gripă porcină, trei oameni murind.

Ministerul mai precizează că nici una dintre aceste persoane nu a fost vaccinată împotriva gripei, deşi se încadrau la grupe cu risc crescut de a face această maladie sau complicaţiile acesteia.


    16 cazuri de gripă porcină confirmate în România
16 cazuri de gripă porcină confirmate în România

Specialiştii spun că vaccinarea este singura metodă eficientă de prevenire a îmbolăvirilor prin gripă. Totodată, precizează că cei care au fost vaccinaţi în anul anterior beneficiază de protecţie împotriva infectării cu virusul A/H1N1, precum şi cei care s-au vaccinat cu vaccinul sezonier de anul acesta, acesta conţinând tulpina A/H1N1.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net