Opt membrii ai unei reţele de falsificatori de carduri din Piteşti au fost reţinuţi de poliţişti ieri dimineaţă. Suspecţii intenţionau să monteze dispozitive de citire a cardurilor bancare, de tip skimming, la bancomate din Ungaria şi Cehia pentru a putea retrage, folosind carduri contrafăcute, sume de bani din conturile compromise. Oamenii legii le-au dejucat însă planurile celor opt, blocându-le autoturismele în trafic, pe raza judeţelor Sibiu şi Vâlcea.


 Au fost reţinuţi George Dăutaru de 23 de ani, Richard Godeanu, de 22 de ani, Alexandru Albu, de 19 ani, Ionuţ Gheorghe, de 29 de ani, iubita sa, Cecilia Badea de 22 de ani, Ionuţ Matei, de 22 de ani (şofer), toţi din mun. Piteşti, Constantin Savin, de 23 de ani, din Braşov şi Georgel Marin, de 26 de ani, din com.Vităneşti, jud. Olt (şofer).

Dispozitive de falsificat carduri, găsite asupra suspecţilor

În urma percheziţiilor poliţişti au găsit în maşini şi la domiciliul acestora carduri blank, dispozitive pentru citirea, clonarea şi copierea datelor confidenţiale de pe carduri, laptopuri, telefoane mobile, cartele SIM şi înscrisuri.

Richard Godeanu şi George Dăutaru au mai fost cercetaţi în perioada 2007-2008 pentru aceleaşi fapte, fiind condamnaţi la 8 şi respectiv 2.5 ani de închisoare, în urma recursului, fiind puşi în libertate de instanţă cu obligaţia de a nu părăsi localitatea.

Riscă până la 20 de ani în spatele gratiilor

Cei opt inculpaţi sunt cercetaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat, falsificarea de carduri bancare şi improvizarea de instrumente pentru falsificarea acestora şi efectuarea de operaţiuni financiare frauduloase, riscând până la 20 de ani de închisoare dacă vor fi găsiţi vinovaţi. Poliţiştii încearcă acum să stabiliească prejudiciul cauzat de aceştia.


 
 
Loading...