Sarkozy i-a dat cu flit lui Băsescu la summitul de la Lisabona - VIDEO

Ultima actualizare:

    Nicolas Sarkozy şi Traian Băsescu
Nicolas Sarkozy şi Traian Băsescu

Relaţia dintre preşedintele român şi omologul său francez pare să fie tot mai tensionată, lucru dovedit de imaginile surprinse în cadrul Summitului NATO de la Lisabona.

Update ora 17.00 Preşedintele francez Nicolas Sarkozy respinge supoziţiile potrivit cărora ar fi refuzat să îi vorbească preşedintelui român Traian Băsescu, la Lisabona.

"Am decis să fiu amabil, mai ales faţă de o jurnalistă din România şi vă spun că nu am refuzat deloc să-i vorbesc. Eram la fotografia de grup şi după aceea au fost dineuri şi reuniuni şi cred că am vorbit de vreo 15 ori cu preşedintele român, care este un om de mare calitate, pe care îl apreciez foarte mult", a afirmat Sarkozy, într-o conferinţă de presă.

"România este o ţară prietenă, este o ţară francofonă, pe care vrem să o ajutăm neapărat, însă, ca şi pentru Franţa, şi pentru România există reguli în Europa, care trebuie respectate. Procedura de verificare declanşată de CE pentru România, ca şi pentru Bulgaria, nu a fost iniţiată de Franţa. Deci, nu am nicio problemă cu preşedintele român. Dimpotrivă", a subliniat preşedintele francez.

După fotografia de grup de sâmbătă a liderilor prezenţi la Lisabona, camerele de luat vederi au surprins o discuţie nu foarte cordială între preşedintele român şi Nicolas Sarkozy.

De altfel, nu este pentru prima dată când Nicolas Sarkozy îl tratează cu răceală pe Traian Băsescu. Cei doi s-au întâlnit şi în septembrie, în cadrul Summitului UE de la Bruxelles, când aparatele de fotografiat au surprins o discuţie aprinsă între cei doi şefi de stat, informează Adevărul.

Iar dacă data trecută preşedintele francez a stat la discuţii, din imaginile surprinse la Lisabona, pare că preşedintele român încearcă în zadar să-i explice ceva lui Sarkozy. Cel din urmă refuză categoric să stea la discuţii, moment în care Băsescu se îndreaptă către premierul italian Silvio Berlusconi, de la care pare să găsească înţelegere.

Urmăreşte mai jos imaginile difuzate de Realitatea TV:

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net