Când vorbim despre un bucătar ne gândim la acea persoană îmbrăcată în alb din bucătăria unui restaurant de lux care prepară mâncăruri fine, extravagante. Este adevărat. Însă bucătari pot fi numiţi toţi experţii în arta şi ştiinţa gătitului, fie ei bloggeri culinari, brutari sau persoanele care care pun cina pe masa familiei. Cu toţii sunt sărbătoriţi pe 25 iulie.


Originea Zilei Internaţionale a Bucătarilor a fost organizată pentru prima dată în anul 2004 la inițiativa World Association of Chefs’Societies (WACS), asociație mondială alcătuită din alte 93 de asociații ale bucătarilor-șefi din întreaga lume.

Ziua Internațională a Bucătarilor

Azi nu sărbătorim exclusiv bucătarii din restaurantele scumpe, unde poate ajungem doar odată pe an. Cu toate că nu ştim exact de unde provine această sărbătoare, putem presupune că a fost instituită pentru a le mulţumi celor care ne fac vieţile frumoase gătindu-ne, scrie timeanddate.com

Cum putem sărbători Ziua Internaţională a Bucătarilor?

Dacă aveţi printre cunoştinţele voastre un bucătar profesionist, poate s-ar bucura dacă le-aţi trimite o felicitare.

Puteţi sărbători gătind o cină specială pentru persoana care vă pune mâncarea pe masă în fiecare zi.

Dacă vă decideţi pentru o cină în oraş, nu uitaţi să mulţumiţi bucătarului pentru mâncarea bună.

Ştiaţi că?

Boneta înaltă a bucătarului se numeşte toque blanche în franceză (ceea ce se traduce cu tocă albă).

Înălţimea bonetei e menită să arate rangul bucătarului, iar pliurile desemnează priceperea sa în arta culinară.

 
 
Loading...