8 sfaturi ca să prelungeşti viaţa maşinii de spălat

Ultima actualizare:

Curăţă filtrul de scameDacă ai o maşină de spălat cu funcţie de uscare, este bine să cureţi des filtrul de scame. Dacă filtrul este plin, hainele se vor usca din ce în ce mai greu, fiind nevoie de reluarea programului pentru o uscare completă. În filtrul de scame se adună nu numai scame ci şi tot felul de obiecet minuscule care au fost uitate de-a lungul timpului prin buzunare.

Foloseşte o soluţie anticalcar Pentru a preveni eventualele defecţiuni ce apar din cauza depunerilor din apă, foloseşte o soluţie anticalcar. Pe măsură ce maşina este afectată de calcar, calitatea spălarii scade, rufele nu se mai curăţă bine, iar stoarecerea şi uscarea nu se vor efectua la parametri normali.

Fixează tamburul în şuruburi Fiecare maşină de spălat se vinde alături de accesorii şi sisteme de siguranţă. Dacă vrei să o transporţi în altă locuinţă sau chiar în altă încăpere (din bucătărie în baie sau invers) trebuie să foloseşti şuruburile care fixează tamburul. Astfel, acesta nu se mai poate mişca în timpul transportului şi nu se va defecta.

Nu aşeza pe maşină obiecte greleObiectele grele precum aparate electrocasnice de mici dimensiuni pot defeat, în timp, maşina de spălat care ar putea să vibreze mai puternic. Dacă maşina ta de spălat este racordată la ţeava de apă din bucătărie, nu aşeza pe ea cuptorul cu microunde sau televizorul.

Curăţă periodic geamul hubloului În timp, geamul hubloului se pătează cu pete albe de calcar şi detergent. Curăţă-l frecvent folosind o cârpă moale şi curată şi soluţie formata din apă, oţet sau bicarbonate de sodiu. Maşina de spălat poate fi astfel curăţată şi pe exterior. De asemenea, o poţi proteja îmbrăcând-o într-o husă special care se găseşte la hypermarket.

Alternează tipul de haineUneori, vibraţiile sunt provocate de încărcătura existent în acel moment în maşină. Hainele mari şi grele se adună de obicei într-o parte a cuvei dezechilibrând astfel maşina de spălat în timpul centrifugării. Acesta este motivul pentru care nu se recomandă să speli mai multe perechi de blugi în acelaşi timp, pături sau perne.

Verifică picioarele reglabileMaşian de spălat se poate strica, în timp, dacă picioarele sale reglabile nu sunt poziţionate cum trebuie. Dacă podeaua este denivelată sau alunecoasă maşina vibrează zgomotos şi chiar se poate deplasa de la locul ei. Asigură-te atunci când o instalezi că şi picioruşele reglabile sunt poziţionate corect.

Foloseşte manualul de instrucţiuniBroşura pe care o primeşti o dată cu aparatul nu trebuie aruncată sau pierdută.  Oricât de banal ar fi să foloseşti produsul, cartea de instrucţiuni conţine acele informaţii pe care producătorul ţi le oferă pentru a putea beneficia din plin de achiziţia făcută.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net